Στη μάχη της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε με τη μετωπική σύγκρουση που είχε με τον Κυριάκο Μητασοτάκη και τα στοιχεία που παρέθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις πυρκαγιές να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Στη ΔΕΘ

Με δυναμικά στοιχεία, υψηλούς τόνους, αλλά με δεδομένα και προτάσεις, προβάροντας ουσιαστικά το «κοστούμι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για την απόλυτη προτεραιότητά του, που δεν είναι άλλη από την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη άλλωστε, που πλέον αποτελεί και την εκλογική του περιφέρεια, θα μείνει πέντε ημέρες και θα εγκαινιάσει παράλληλα και το νέο του γραφείο, από το οποίο θα παίρνει τα αιτήματα και την ενημέρωση για τα ζητήματα της συμπρωτεύουσας.

Με τις κινήσεις αυτές επιθυμεί να δείξει έμπρακτα τη σημασία που δίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου άλλωστε το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ενίσχυση, καθώς κατέγραψε χαμηλές πτήσεις στην Α' Θεσσαλονίκης, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε καν να εκλέξει βουλευτή.

3η Σεπτεμβρίου

Μέχρι τότε, όμως, μεσολαβεί η 3η του Σεπτέμβρη, όταν και θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο.

Πέρα από τις ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Σπυρόπουλου, θα υπάρξει και κεντρική εκδήλωση της οποίας βασικός ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα Χάρης Δούκας, που είναι και ο εκλεκτός της Χαριλάου Τρικούπη.

Με το ψηφοδέλτιό του πλέον να είναι στελεχωμένο και να έχουν λυθεί λειτουργικά ζητήματα για τον συνδυασμό του, όλος ο μηχανισμός του κόμματος πέφτει πάνω του προκειμένου να προβληθεί όσο περισσότερο γίνεται για να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του, που αποτελεί και το τρωτό του σημείο.

Άλλωστε λίγος είναι ο χρόνος που μένει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη μάχη για την πρωτεύουσα, με αυτά τα δεδομένα τα φώτα στο Ζάππειο συνειδητά θα πέσουν στον Χάρη Δούκα, προκειμένου να προβληθεί όσο περισσότερο γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση στο κεντρικό τραπέζι των εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη θα αφορά το περιβάλλον και την προστασία των δασών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με τον Χάρη Δούκα να ανοίγει την ατζέντα του για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας και καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αθήνας.

3η του Σεπτέμβρη, λοιπόν, με «Καλημέρα, ήλιε», «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» να ηχούν και τα φώτα στον Χάρη Δούκα, που έχει τον πήχη στο υψηλό για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ στην πρωτεύουσα, 13% που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές ο Παύλος Γερουλάνος. 

ΥΓ.: Μιας και λέμε για τις κλασικές μουσικές επιλογές, πέρα από αυτές, θα πραγματοποιηθεί και μια εναλλακτική συναυλία που θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις, με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα και Λάκη Παπαδόπουλο να πρωταγωνιστούν.