Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι απλά ένας άνθρωπος που έγινε διάσημος, αλλά «η πολιτική δεν είναι αγώνας δρόμου 100 μέτρων, είναι μαραθώνιος. Το να εμφανιστεί κάποιος και να κάνει εντύπωση είναι ενδιαφέρον αλλά δεν είναι τόσο σπάνιο, ούτε τόσο δύσκολο. Το να έχει διάρκεια στην πολιτική και να κερδίζει διαδοχικές μάχες, αυτό πραγματικά αποτελεί πολιτική καταξίωση».

Ακόμη, ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία χρόνια έχει νικήσει όλες τις εκλογικές μάχες, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη πως θα «τελειώσει» το 41% της ΝΔ, σημείωσε πως «δεν είναι λίγο αλαζoνικό ένας άνθρωπος που ακόμα δεν έχει εκλεγεί ούτε στο πρώτο του αιρετό αξίωμα, να κάνει μια τόσο βαρύγδουπη δήλωση; Δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες εάν κάποιος άκουγε έναν τέτοιου είδους άνθρωπο να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, θα λέγε «είναι ένα μεγάλο ψώνιο».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Ο κύριος Κασσελάκης, συμπαθής καθ’ όλα, ας πάρει πρώτα το πρώτο του αιρετό αξίωμα, ας πάρει εντολή από τους συμπολίτες του να τους εκπροσωπήσει και μετά να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Προς το παρόν δεν ξέρω καν αν είχε εκλεγεί πρόεδρος πενταμελούς συμβουλίου στο δημοτικό».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως έχει μέτωπο με τις «οffshore» εταιρείες, αλλά ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως έχει πλοίο και το οποίο «κατά 99% είναι σε offshore, γιατί έτσι είναι τα πλοία στην ποντοπόρα ναυτιλία. Άμα ήταν σε ελληνική σημαία θα το ξέραμε».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει «γκελ» επειδή ότι «στο χώρο της κεντροαριστερας υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο έλλειμμα και της αριστερας εν γενει. Άρα είναι λογικό και έξυπνο εκ μέρους του, αντί να προσπαθήσει να κάνει την πολιτική του σταδιοδρομία στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπου το στιλ του ταιριάζει περισσότερο αλλά εκεί θα είχε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, επέλεξε να πάει στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει κενό».

«Ντεμοντέ όσοι αντιστέκονται στη νέα ταυτότητα»

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους αρνητές ταυτότητας, χαρακτήρισε «ντεμοντέ» όσους αντιστέκονται και αναλώνονται σε θεωρίες συνωμοσίας. Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Δημήτρη Νατσιού από το κόμμα «Νίκη» περί «φακελώματος του πολίτη», τονίζοντας πως ήδη οι βουλευτές έχουν λάβει τέτοιες ταυτότητες.

«Η ταυτότητα που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ταυτότητα αυτή θα ισχύει υποχρεωτικά σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 3 Αυγούστου 2026», δήλωσε.