Την προοπτική ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας ως απάντηση σε όσα πρωτόγνωρα εξελίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο υπό διάλυση πλέον κόμμα των Σπαρτιατών διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρατηρούν με ενδιαφέρον την εν εξελίξει έρευνα της Εισαγγελίας με φόντο την κυνική ομολογία του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ότι όλοι ή οι περισσότεροι βουλευτές του ελέγχονται από εξωθεσμικά κέντρα.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του στην ομιλία του στη Βουλή, μετά τις «βόμβες Στίγκα» και τόνισε με νόημα ότι «ελπίζω (σ.σ. αυτές οι δηλώσεις) να μην περάσουν χωρίς συνέπειες».

«Εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές»

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε τις εν εξελίξει ενδοκυβερνητικές διεργασίες, σημειώνοντας: «Εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να αναζητά νομική φόρμουλα ώστε η ομολογία Στίγκα, ότι βουλευτές του ελέγχονται από εξωθεσμικά κέντρα, να οδηγήσει στις προσήκουσες επιπτώσεις. 

Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην πρωθυπουργική έδρα και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ώρες, σίγουρα πάντως πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία τόσο για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των Σπαρτιατών όσο και για αυτήν καθαυτή τη χρηματοδότησή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η νομική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται να επικαλείται την παραδοχή Στίγκα ότι το κόμμα του ελέγχεται από ξένα κέντρα και εκτιμά ότι εγείρεται ξεκάθαρα θέμα πραγματικής ηγεσίας του συγκεκριμένου κόμματος.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή