Στη Λάρισα μεταβαίνει αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιτελική σύσκεψη, με τη συμμετοχή πέντε υπουργών, με αντικείμενο συζήτησης τα τεράστια προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία, η οποία πλήττει την περιοχή.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι κανονικά διενεργήθηκαν χθες οι εξ αναβολής 18 χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν προχθές, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαν πλημμυρίσει χώροι του ιδρύματος, στους οποίους πραγματοποιείται η διύλιση των κυτταροστατικών φαρμάκων.

Επίσης, και οι προγραμματισμένες για χθες χημειοθεραπείες διενεργήθηκαν κανονικά στο σύνολό τους στο νοσοκομείο Βόλου και με εφεδρικό μηχάνημα, δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Την ίδια στιγμή, σε κανονική λειτουργία ετέθη εκ νέου από χθες το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, το οποίο είχε εκκενωθεί προληπτικά χθες από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του. Επίσης κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργούν επίσης τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αλμυρού και Βελεστίνου.

Παρά τις προσπάθειες του parapolitika.gr, όμως, δεν έχει καταστεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, να πληροφορηθούμε σχετικά με την κατάσταση που σοβεί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.