Σε ανάρτηση με την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχαν εκείνος και ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, με αξιωματούχους της Κομισιόν και κατά την οποία υπήρξε η εγγύηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Daniel και επιζητά την παλινόρθωση, προέβη ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ουσιαστική στήριξη από την Κομισιόν, ενώ στάθηκε στην ανάσα που θα πάρει η Ελλάδα μέσω σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων.

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη


Από το Στρασβούργο που ταξιδέψαμε σήμερα (σημ. Τρίτη) με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κομισιόν δεν έστειλε μόνο το αυτονόητο μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους επλήγησαν από την πρωτοφανή καταιγίδα Daniel, αλλά και ένα μήνυμα ουσιαστικής στήριξης.

Εντάξει, σίγουρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό μόνο μέσω ΕΕ. Είναι σημαντικό όμως για τον προϋπολογισμό και για τον φορολογούμενο ότι μπορούμε να απορροφήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία σημαντικά κοινοτικά κονδύλια που θα αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών και ότι θα δοθεί μια πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη στο μέτρο του δυνατού.

Εμείς από την πλευρά μας από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα δουλέψουμε με ταχύτητα και σύστημα, για να αξιοποιήσουμε τις νέες αυτές δυνατότητες. Αλλά θα κάνουμε και ό,τι επιτρέπει ο προϋπολογισμός, οι αντοχές της οικονομίας, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από αυτή την πρωτοφανή θεομηνία. Και την ίδια στιγμή θα επιχειρήσουμε να μείνουμε σταθερά στο δρόμο που συνδυάζει την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική σοβαρότητα: Αξιοποίηση κάθε δυνατότητας μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων για τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά και σταθερή φροντίδα η Ελλάδα να συνεχίσει μια θετική και παραγωγική πορεία που οδηγεί στην ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική κοινωνική πολιτική.