Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι πλέον ο νέος υπουργός Ναυτιλίας στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που παραιτήθηκε μετά τη δολοφονία του 36χρονη επιβάτη Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά. «Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά ο καθένας θα πρέπει να βοηθήσει από το πόστο του», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στυλιανίδης στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Στη σκιά της δολοφονίας του 36χρονη Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη, πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με τον Χρήστο Στυλιανίδη να διαδέχεται τον παραιτηθέντα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην ελληνική ναυτιλία είπε ότι είναι το μεγάλο μας όπλο και η δυνατότητά μας να είμαστε παντού στον κόσμο. Τη χαρακτήρισε ως τη μεγάλη δύναμη του ελληνισμού για να έχει επιρροές εκεί που κανείς δεν το πιστεύει.

«Το υπουργείο αυτό είναι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω», δήλωσε ο ίδιος. Για τη νησιωτική πολιτική είπε ότι τα νησιά μας είναι από τα πιο όμορφα του κόσμου και ότι θα πρέπει να βοηθηθούν και να ενισχυθούν για να γίνουν πιο δυνατά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία είπε ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, δηλώνοντας ότι είναι ένα γεγονός που μας έχει συνταράξει όλους και έχει δημιουργήσει τόσα πολλά προβλήματα.

5967680
5967683
5967686
5967696

Σε αυτό το σημείο είπε: «Όλοι μαζί οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης θα πρέπει να δούμε πως θα δουλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει και ενωμένους αλλά και αποτελεσματικούς.

Από αυτό το υπουργείο εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ο πρωθυπουργός είναι ο τιμονιέρης και εμείς ως στρατιώτες να βοηθήσουμε ο καθένας από το πόστο του», τόνισε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας.

«Καλή επιτυχία και τον Αι Νικόλα στην πλώρη σου», ευχήθηκε στον κ. Στυλιανίδη ο απερχόμενος υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε για όλο αυτό το διάστημα τα στελέχη του λιμενικού σώματος για τη δουλειά που κάνουν «άοκνα και με αυτοθυσία» για να καλύψουν το πολυσχιδές έργο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

«Αισθάνομαι πάντα ένας άνθρωπος της θάλασσας και πάντοτε θα έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δρουν και λειτουργούν στο θαλάσσια πεδίο», ανέφερε ο ίδιος.

Επεσήμανε ότι «πάντα πίστευε και πιστεύει ότι η θάλασσα για την Ελλάδα είναι ο τρόπος με το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματά της, διευρύνει την επιρροή της και ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της και την εθνική της οικονομία».