«Όποιος είναι ρεαλιστής ξέρει ότι ο πρωθυπουργός πήρε εχθές το μέγιστο που θα μπορούσε να πάρει από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στα 2,2 δις ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα προς σκοπούς αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών που έχει υποστεί.

Ερωτηθείς για το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «πρέπει πρώτα να μετρήσουμε με ακρίβεια τις υποδομές που καταστράφηκαν αλλά και να προσδιοριστεί το σχέδιο που πρέπει να γίνει για την ανάταξη των υποδομών αυτών».

Αναφερόμενος στην νέα κατάσταση που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, ο υπουργός ανέφερε πως «ό,τι και να κάνουμε με τους ρύπους σε παγκόσμιο επίπεδο, η πραγματικότητα είναι ότι στα επόμενα 30 χρόνια θα έχουμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα».

Σχετικά με τη Δαδιά, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι από την πρόσφατη πυρκαγιά επηρεάστηκε το 53% του δρυμού. Ακόμη διευκρίνισε ότι η ένταση της φωτιάς στο κομμάτι που κάηκε ήταν τέτοια ώστε στο 22% να έχουμε ολική καταστροφή, που σημαίνει ότι στο υπόλοιπο κομμάτι τα δέντρα θα μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναγεννηθούν.