Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Σωκράτης Φάμελλος, για την καταστροφή στην Θεσσαλία μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, «o ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του χθες στη Θεσσαλία, όπως και την Πέμπτη, όπως και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, θέλει να στηρίξει τη Θεσσαλία, και το ίδιο πράττουμε και κοινοβουλευτικά».

Απαντώντας στο σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είπε «δεν υποτιμούμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική, χρήσιμος ο κοινοβουλευτικός διάλογος, γνωρίζουμε όμως τις ευθύνες».

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, να καταθέσει έγγραφα που δείχνουν το αίτημα για την εκταμίευση πόρων. «Περιμένουμε αποδείξεις, δώστε μας αύριο τα έγγραφα που έχετε καταθέσει για να υποστηρίξετε την πατρίδα», ανάφερε.

Αναφερόμενος στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Φάμελλος, καταλόγισε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στους υπουργούς αλλά και στην περιφέρεια για τα όσα έγιναν στην Θεσσαλία. Όμως, ενημέρωσε ότι είναι πρόθυμος ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρουν και εκείνοι ώστε «να υπάρχει μια γρήγορη παρέμβαση οργανωμένη και σύμφωνα με την επιστήμη και με όλους τους φορείς που μπορούν να έχουν επιχειρησιακή παρέμβαση».