«Για το θέμα των ευθυνών στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με μια πάρα πολύ προσεκτικά διατυπωμένη εισαγγελική παραγγελία σχεδόν σαν αγωγή, ορισμένη και τεκμηριωμένη, χρονικά τοποθετημένη εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων και για συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή στην Ολομέλεια.

Η παρέμβαση της κ. Μακρή ήρθε σε απάντηση προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έθεσε στη συζήτηση καταγγελία χειριστή χωματουργικού μηχανήματος, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είπε ότι πήρε εντολή από την Περιφέρεια για να παρέμβει να προκαλέσει ρήγμα στο ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη, το ρήγμα το οποίο έπνιξε τον Παλαμά και ζήτησε να απαντήσει σχετικώς η κυβέρνηση.

«Σας άκουσα άφωνη πραγματικά. Είναι πολύ σκληρό κανείς να αντιμετωπίζει με αδιαφορία αυτά τα οποία συμβαίνουν στη Θεσσαλία. Τυχαίνει να πολιτεύομαι στον νομό Μαγνησίας που είναι ένας από τους θεσσαλικούς νομούς ο οποίος επλήγη. Είναι ο πρώτος μάλιστα χρονικά. Όμως, είναι επίσης το ίδιο απαράδεκτο να προσεγγίζει κανείς με τέτοια επιπολαιότητα και ασυγχώρητο λαϊκισμό σοβαρά θέματα» απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία παρίστατο στην Ολομέλεια καθώς συζητείτο νομοσχέδιο της αρμοδιότητάς της και υπενθύμισε ότι έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη σχετικώς.

«Περιμένετε σήμερα και θεωρείτε ότι είναι σοβαρό να θέσετε αυτό το θέμα καλώντας να απαντήσω εγώ -γιατί εγώ είμαι παρούσα στη σημερινή συζήτηση- για μια καταγγελία που έγινε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό; Είναι το ίδιο απαράδεκτο να είναι κανείς αδιάφορος και το ίδιο απαράδεκτο είναι να είναι κανείς και τόσο πολύ λαϊκιστής», ανέφερε τέλος.