«Δεν ασχολείται όλη η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα μέρος της», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο Νίκος Ξυδάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, είπε πως θα πρέπει να απασχολεί τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την πορεία της δημοκρατίας της χώρας και τις πολιτικές εξελίξεις.

Σημείωσε πως η εμφάνισή του και το πώς υπάρχει στη διαδικασία είναι προβληματική και είπε πως δεν έχει βαθύτερη κατανόηση της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής κατάστασης της χώρας μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας. 

Είπε πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την ελληνική κοινωνία, καθώς είναι ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει τη χώρα. Ανέφερε πως δεν γνωρίζει εάν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.


Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερωτηθείς πως εξηγεί την δυναμική της υποψηφιότητας Κασσελάκη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα 

Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ: Αυτό θα πρέπει να απασχολεί όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την πορεία της δημοκρατίας στη χώρα μας και τις πολιτικές εξελίξεις. Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την ελληνική δημοκρατία.

ΔΗΜ: Εκτιμάτε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόβλημα;

Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ: Η εμφάνισή του και το πώς υπάρχει σε αυτή τη διαδικασία κατά τη γνώμη μου είναι προβληματική. Είναι ένας νέος άνθρωπος τον οποίο δεν γνωρίζαμε καν, γνωρίζουμε βάσει αυτών των στοιχείων που μας έδωσε αυτόσυστηνομενος. Ότι ήταν καλός μαθητής στο δημοτικό, ότι χρεοκόπησε ο μπαμπάς του και πήγε στην Αμερική και γύρισε σούπερ επιτυχημένος. Τόσο επιτυχημένος ώστε στην αρθρογραφία του θα λεει ότι «θα ασχοληθώ με τη χώρα ανάμεσα σε δύο κεφάλια της επιχειρηματικής μου ζωής».

Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ: Από αυτό που διαβάζω και από αυτό που βλέπω γιατί δεν τον έχω γνωρίσει είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει βαθύτερη κατανόηση και της ελληνικής κοινωνίας και των δυσκολιών, των δυσχερειών, των περιπλοκών της ελληνικής πολιτικής κατάστασης ιδίως μετά την χρεωκοπία του 2010-2011 της οποίας οι επιδράσεις συνεχίζονται και οικονομικά και πολιτικά και κοινωνικά. Δεν νομίζω ότι έχει μια βαθύτερη κατανόηση αυτών των περιπλοκών και των δυσκολιών και επίσης δεν νομίζω ότι έχει καμία κατανόηση ή δεν δείχνει να έχει καμία κατανόηση της γεωπολιτικής ιδιομορφίας της χώρας μας στη θέση που βρίσκεται, με τους συσχετισμούς ισχύος στους οποίους είναι ενταγμένη. Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει ακριβώς τι σημαίνει μια χώρα να μην έχει δικό της νόμισμα, να μην ελέγχει τους φόρους που βάζει και να μην μπορεί να ορίσει μόνη της 100% και την αμυντική της πολιτική και την εξωτερική πολιτική. Δεν νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης καταλαβαίνει αυτό το πράγμα.

Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ: Η περίπτωση του Στ. Κασσελάκη είναι καινοφανής διότι ουδέποτε στην μεταπολίτευση εμφανίστηκε να διεκδικεί την ηγεσία ενός κόμματος εξουσίας ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Ουδέποτε έχει συμβεί αυτό.

Ερωτηθείς αν φοβάται διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κερδίσει ο κ. Κασσελάκης

Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ: Δεν το ξέρω αυτό. Δεν πιστεύω καταρχάς ότι θα εκλεγεί πρώτος και θα γίνει ηγέτης τόσο γρήγορα.