Με φόντο τον Άρειο Πάγο ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει την δική του απάντηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία χθες με ανακοίνωσή της καταδίκασε τα όσα ειπώθηκαν από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ σε διάλογό του με πολίτη στην Κρήτη  περί «ξεδοντιάσματος» της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κασσελάκης στο βίντεο που ανέβασε στα social media ειρωνεύεται τους δικαστές, λέγοντας πως νόμιζε ότι το συνδικαλιστικό τους όργανο είχε αυτοκαταργηθεί, ενώ παραθέτει περιπτώσεις κατά τις οποίες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν αντέδρασε, μεταξύ των οποίων οι καταγγελίες των κ. Τζανερίκου και Ράμμου.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύεται να αλλάξει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και να ενισχύσει τους έντιμους δικαστικούς, όπως λέει, προκειμένου να ασκούν απερίσπαστα το λειτούργημά τους.

 Δείτε το βίντεο:

Μόλις τόλμησα να συμφωνήσω με την άποψη πολίτη ότι η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής που πρέπει να γιατρευτεί άμεσα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση εναντίον μου. Λυπάμαι γι’ αυτήν την πράξη. Αλλά παράλληλα χαίρομαι. Χαίρομαι που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, το οποίο θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια. -Αφού δεν επενέβη όταν ο ανώτατος δικαστής κύριος Τζανερίκος κατήγγειλε απόπειρα επηρεασμού από το Μέγαρο Μαξίμου. -Αφού δεν επενέβη όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κύριος Ράμμος, δεχόταν προσωπικές επιθέσεις απλά και μόνο επειδή προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του. -Αφού δεν επενέβη όταν τα ατομικά δικαιώματα «ξεδοντιάστηκαν» από το Predator. -Αφού δεν επενέβη όταν 16.000 άνθρωποι πέθαιναν έξω από τις ΜΕΘ. -Αφού δεν επεμβαίνει όταν στρατιωτικές μονάδες ανατινάζονται και πλημμυρίζουν. -Αφού δεν επεμβαίνει όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα φαγώνονται. -Αφού δεν επεμβαίνει όταν ο διεφθαρμένος δήμαρχος δεν ξεβουλώνει τα φρεάτια. Η λειτουργία της δικαιοσύνης θα αλλάξει. Οι έντιμοι δικαστικοί θα ενισχυθούν από εμάς προκειμένου να ασκούν απερίσπαστα το λειτούργημά τους. Θα πάψει αυτή η κατάσταση όπου ο απλός πολίτης πολεμά χρόνια να βρει το δίκιο του, ενώ οι ισχυροί έχουν ασυλία. Θα πάψει θέλουν δε θέλουν, γιατί χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία. Επιτέλους οι πολίτες θα βρίσκουν στη δικαιοσύνη το τελευταίο αποκούμπι τους.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023

  Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι, από τη στιγμή που διεκδικεί θεσμικό ρόλο, θα πρέπει να σέβεται τους θεσμούς.