Τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας επισκέπτεται η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, την οποία συνοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πρόεδρο των S&D, τονίζοντας ότι η επίσκεψή της στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον θεσσαλικό λαό.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

Χρειαζόμαστε τα ευρωπαϊκά ταμεία να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, τα περισσότερα χρήματα ήταν κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας. Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας task force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού, που τον ζήσαμε στην περίπτωση του «Ιανού» με την καταστροφή και την καθυστέρηση της αντιμετώπισης όλων των επιπτώσεων αυτής της περιπέτειας πριν από τρία χρόνια.

Η απόλυτη ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη φαίνεται στο ότι πέρασαν πάρα πολλές μέρες και ακόμη και σήμερα εδώ στη Θεσσαλία χιλιάδες νεκρά ζώα δεν έχουν καεί, δεν έχουν περισυλλεγεί. Είναι μια αδιανόητη κατάσταση. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την υγειονομική προστασία των πολιτών.

Τέλος, οι δικαιολογίες της Περιφέρειας για εμπειρική αντιμετώπιση των φαινομένων που αφορούσαν τη διαχείριση υδάτων, εν έτει 2023, δείχνει ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης υδάτων σε όλη τη Θεσσαλία. Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξαναπεράσει ο πολίτης της Θεσσαλίας κάτι ανάλογο.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Ιράτσε, την πρώην συνάδελφό μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την πρόεδρό μας, που πραγματικά με την παρουσία της θέλει να δείξει την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς τον θεσσαλικό λαό.

Πραγματικά την ευχαριστώ και πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ώστε το Ταμείο Αλληλεγγύης να ενισχυθεί και να έχει τους κατάλληλους πόρους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την περιπέτεια».