O διευθύνων σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης μίλησε στην ΕΡΤ για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μια αποτίμηση για τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο και τονίζοντας πως το αποτέλεσμα σίγουρα «τάραξε τα νερά».

Ο κ. Γεράκης αναφέρθηκε αρχικά στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. «Νομίζω ότι είχαν σωστή παράσταση νίκης και ήταν μια εκδίκηση των δημοσκοπήσεων απέναντι στις προεκλογικές αναμετρήσεις. Γιατί υπάρχει μια δυσκολία πράγματι να μετράει κανείς τις προεκλογικές αναμετρήσεις. Διότι δεν ξέρουμε το εκλογικό σώμα πόσοι και ποιοι θα ψηφίσουν.

Το πόσοι είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό που παρατηρούμε στις προεκλογικές εσωκομματικές διαδικασίες είναι ότι αν είναι μικρή προσέλευση μπορεί να προηγείται ο υποψήφιος και αν είναι μεγαλύτερη η προσέλευση μπορεί να προηγείται ο δεύτερος. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, μπορείς να έχεις κάποιες ενδείξεις, αλλά δεν μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα και επίσης δεν έχεις ποτέ ικανούς και αναγκαίους αριθμούς για να μπορέσεις να κάνεις μια γενίκευση», εξήγησε.



Σχετικά με τον δεύτερο γύρο εκλογών ανέφερε πως: «Πάμε σε μια, σε ένα δεύτερο γύρο, με ένα πλεονέκτημα μεγάλο, του κυρίου Κασσελάκη. Να μην αποφασίσουμε εμείς να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι και σωστό, δηλαδή ουσιαστικά και δεοντολογικά απλά μπορούμε να προσθέσουμε κάποιους παράγοντες οι οποίοι μπορεί να δυσκολέψουν αυτό το “κλείδωμα”. Ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα της δεύτερης Κυριακής. Συνήθως αυτό που παρατηρούμε σε εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, της Νέας Δημοκρατίας, όλων των άλλων κομμάτων δηλαδή, ένα περίπου 18 με 20-22%, λείπει».