Η Έλενα Ακρίτα παίρνει θέση ανοιχτά υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει του δευτέρου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο την κίνησή της αυτή, ενώ παράλληλα ανέλυσε τον λόγο που δεν στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου, όπως ήταν η αρχική της επιλογή.

Ειδικότερα, η ίδια έγραψε σε ανάρτησή της:

«Δήλωση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου.

Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα.

Λίγο αργότερα, ο Στεφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη - κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία.

Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν.

Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριερα, αλλά για να προσφέρω ό,τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπινων Δικαιωμάτων.

Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του!

Έλενα Ακρίτα».

Δήλωση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη. Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές...

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

Υστερόγραφο Ακρίτα στη δήλωση στήριξης στον Κασσελάκη

Στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια «διευκρινιστική δήλωση».

«Υστερόγραφο στη δήλωση στήριξης μου στον Στ. Κασσελάκη.

Δεν είχα αποσύρει τη στήριξη μου όταν η υποψήφια Πρόεδρος έκανε δήλωση ίσων αποστάσεων για τους δημοσιογραφους - να μην τους αδικούμε για να μη μάς αδικούν. Μαζεύτηκαν αρκετά τα οποία και κορυφώθηκαν με την δήλωση της τη βραδιά των εκλογών.

Έχω πληρώσει με την παραίτηση μου από τα ΝΕΑ αυτή την…ανοχή: όταν «συνάδελφοι» έγραφαν τερατώδη ψεύδη για το σπίτι του Τσίπρα κι εγώ επέμενα στην αλήθεια περι ενοικίου, βρόντηξα την πόρτα κι έφυγα. Μετά από τόσα χρονια σε αυτή τη δουλειά, για μένα είχε κόστος ψυχικό κι επαγγελματικό.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στον δημοσιογραφικό κλάδο. Κι ούτε θα γίνουμε ποτέ. Καμία ανοχή σε εξισορροπιστικές πρακτικές που μάς βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι. Καμία όμως. Γιατί μερικοί από μας αυτές τις συμψηφιστικές αντιλήψεις τις έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Και τις έχουμε πληρώσει πανάκριβα»
σημείωσε. 

Υστερόγραφο στη δήλωση στήριξης μου στον Στ. Κασσελάκη. Δεν ειχα αποσύρει τη στήριξη μου όταν η υποψήφια Πρόεδρος...

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023