Ένα ιδιαίτερο TikTok ανέβασε στο κανάλι της πλατφόρμας του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για τη συζήτηση που είχε με τη Φωτεινή Λεομπίλλα, η οποία έζησε για 18 χρόνια στον «κόσμο» της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, στη συνέχεια κατάφερε να απεξαρτηθεί και από το 1999 παραμένει «καθαρή» μέχρι σήμερα.

Η απεξάρτησή της επέφερε και την ολική επανεκκίνηση στη ζωή της, που περιλάμβανε σπουδές στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό στον Κοινωνικό Αποκλεισμό, αλλά και διδασκαλία, καθώς υπήρξε καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό «Εξαρτήσεις-Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Αθηνά Υγεία» και σύμβουλος του δήμου Αθηναίων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για τα ναρκωτικά.

Στο πιο «αντί-TikTok» TikTok, όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, οι δυο τους μίλησαν για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πόλη, για τα βήματα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον δήμο και επέφεραν βραβεύσεις, για την τεράστια σημασία της πρόληψης, για τη ναλοξόνη, καθώς και για τα σχέδια της επόμενης πενταετίας.

Δείτε βίντεο:

@kostasbakoyannis

Η ιστορία της Φωτεινή Λεομπίλλα Part 1: Από το σκοτάδι στο φως. ☀️

♬ original sound - Kostas Bakoyannis