«Ήταν σαρδάμ εν τη ρύμη του λόγου», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στη σχετική δήλωση του υποψήφιου προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα.

«Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για εξωτερική πολιτική με δηλώσεις στο facebook ή με έναν ρηχό δημοσιογραφικό σχολιασμό των κινήσεων του Μητσοτάκη. Η εργαλειοποίηση των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής σε αυτόν τον διάλογο γίνεται με κοινή συνθηματολογία και με αναζήτηση των προθέσεων του αντιπάλου» και συνέχισε: «Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική Αριστερά, που ξεκάθαρα βάζει ο κ. Κασσελάκης στο τραπέζι ή αν θεωρεί ότι δεν τίθεται αυτή, τότε να μας εξηγήσει γιατί τα θέματα της άμυνας ήταν πεδίο πολιτικής επιρροής του αντιπάλου στις πρόσφατες εκλογές και κυρίως κάποιων εξ ημών που μιλούσαν για Πρέσπες του Αιγαίου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σχετικά, υπενθύμισε ότι ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «Πρέσπες του Αιγαίου», λέγοντας πως το «χωριό είναι μικρό» και όταν κάποιος μιλάει για διαπλοκή, παρακράτος, ξέρουμε για ποιον μιλάει.

«Τώρα κάποιοι να σιωπούν και να φοράνε τσαρούχια και φουστανέλα μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τον Κασσελάκη», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι τα θέματα αυτά να τύχουν ενδελεχούς εξέτασης στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την συνάντηση Κασσελάκη με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι έγινε «άτυπα», παρά το γεγονός ότι η συνδικαλιστική οργάνωση το διαψεύδει με ανακοίνωσή της. Η κ. Τζάκρη υποστήριξε πως «εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ήταν στο γραφείο του κ. Κασσελάκη μία μέρα πριν από την απεργία».

«Είναι επιπόλαιο να χαρακτηρίζει κάποιος τον κ. Κασσελάκη ότι είναι αφελής και δεν έχει πολιτικό λόγο» δεδομένης της ακαδημαϊκής του καριέρας και του επιχειρηματικού του στάτους.