Η ένταση και οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΚΚΕ συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, όταν ο υπουργός Εργασίας «αποθέωσε» την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου λέγοντας ότι «ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που πράγματι έχει να παρουσιάσει σήμερα συνδικαλιστική δράση και κάποια σχετική απεργιακή επιτυχία είναι το ΠΑΜΕ. Κανένας άλλος».

Αυτήν τη φορά ο καβγάς ήταν με τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, που προειδοποίησε τον Α. Γεωργιάδη ότι «με αυτά που λέτε θα σας κάνουμε ρόμπα».

Απαντώντας στον νέο βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο (Πάκο) Έξαρχο, αμφισβήτησε ότι «το μεγαλύτερο εμφιαλωτήριο νερού, όχι των Ιωαννίνων, αλλά όλης της Ευρώπης, με τις καλοπληρωμένες δουλειές και την υποδειγματική εργοδοσία -όπως μας είπε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη που είχε κάνει εκεί-, λίγους μήνες μετά οι εργαζόμενοί του εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση που ζητούσαν καλύτερους μισθούς, συλλογική σύμβαση εργασίας και ποτέ εργασία την Κυριακή και σήμερα απέργησαν όλοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου».

Μάλιστα, έδωσε και τα στοιχεία των κινητοποιήσεων και πού κινήθηκαν οι απεργοί σε νούμερα, λέγοντας πως «την απεργία της ΑΔΕΔΥ από το σύνολο των 350.000 εργαζομένων την ακολούθησαν μόλις 100 εργαζόμενοι, στην ΟΙΕΛΕ σε 9.000 εργαζόμενους έχουν απεργήσει 30 εκπαιδευτικοί».

Ο ίδιος, μάλιστα, όπως είπε, επικοινώνησε με τον Σύνδεσμο Τροφίμων και Ποτών Ελλάδας για να μάθει εάν λειτούργησαν τα εργοστάσια σε όλη την επικράτεια. «Όλα λειτούργησαν μια χαρά. Μόνο τα εργοστάσια της Coca Cola, της 3Ε, είναι που είχε μια σχετική επιτυχία η απεργία». Αναφέρθηκε στην επιτυχία των κινητοποιήσεων λέγοντας: «Όταν λέτε 100% επιτυχία, εννοείτε τα 100 δικά σας μέλη, οι υπόλοιποι εργάστηκαν. Πτώση λειτουργίας του εργοστασίου που λέτε ότι είχε σήμερα είναι 10% στην παραγωγή. Αυτή ήταν η επιτυχία σας, γι' αυτό μιλάμε. Εάν νομίζετε ότι από την απεργία που κάνατε σήμερα τρέμουν οι βιομήχανοι κάνετε λάθος».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Θ. Παφίλη από το ΚΚΕ που προειδοποίησε πως «με αυτά που λέτε θα σας κάνουμε ρόμπα», γιατί χρησιμοποιείτε τα στοιχεία που «χρησιμοποίησε η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια για να αποδείξει ότι ήταν πρώτη δύναμη, αλλά τελικά πρώτη ήταν η Πανσπουδαστική και δεν το καταπίνετε».

«Εσείς μιλάτε με τους εργοδότες γιατί, δυστυχώς, αυτά είναι τα ιδεολογικά αφεντικά σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Η εταιρεία ΜΙΜΙΚΟΣ είχε συμμετοχή στην απεργία 100%, Κελαϊδίτης συμμετοχή 100%, Ζαγόρι 100%», όπως και πάρα πολλές άλλες εταιρείες τροφίμων, όπου κατά μέσο όρο η συμμετοχή ήταν πάνω από 80% και θα αναφέρω όλα τα στοιχεία αύριο στην ομιλία μου».