Μόνο απαρατήρητες δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όταν αποκάλεσε το ψευδοκράτος κρατίδιο, από τα κυπριακά ΜΜΕ. 

Τα κυπριακά sites ανέδειξαν το θέμα με δηκτικούς και ειρωνικούς τίτλους και εξέφρασαν την έκπληξή τους για την άγνοια του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο από το 1974. Μάλιστα, ακολούθησε η ευθεία διατύπωση αμφιβολιών για το αν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά θέματα, στα οποία η κάθε λέξη έχει ουσιαστική και βαρύνουσα σημασία. 

Τα κυπριακά sites για τις δηλώσεις Κασσελάκη

Μέσα σε λίγη ώρα από τις δηλώσεις Κασσελάκη στο Αιγάλεω, οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των κυπριακών ΜΜΕ προέβαλαν την είδηση με επιφύλαξη, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι πραγματικά θα μπορούσε ο δυνάμει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα να αποκαλέσει το ψευδοκράτος «κρατίδιο, δικό τους (των Τούρκων)» και μάλιστα ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των κυπριακών ΜΜΕ παρουσίασαν τις δηλώσεις με τους τίτλους: 

  • (Φιλελεύθερος) «Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο" ο Κασσελάκης»
  • (Cyprus Times) «Ολίσθημα Στέφανου Κασσελάκη - Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο"»
  • (Sigmalive) «Ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος - "Κρατίδιο... τελοσπάντων"»
  • (Reporter) «Ολίσθημα Κασσελάκη - Αποκάλεσε "κρατίδιο" το ψευδοκράτος».
  • (Alphanews.live) «Γκάφα ολκής από Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο"»
  • (Omegalive) «Ανιστόρητη γκάφα Κασσελάκη - Αποκάλεσε "κρατίδιο" το ψευδοκράτος»
  • (Ant1live) «Χαρακτήρισε τουρκικό "κρατίδιο" το ψευδοκράτος στην Κύπρο»
  • (Politis) «Φάουλ Κασσελάκη: Αποκάλεσε κρατίδιο το ψευδοκράτος - Μάζεψε την γκάφα ύστερα από παρατήρηση δημοσιογράφου» (βίντεο)

Οι δηλώσεις Κασελλάκη δεν είχαν προβληθεί μέχρι σήμερα Παρασκευή (22/09) το πρωί από τα sites του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ΡΙΚ, από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης» και από το portal «Διάλογος», που διαχειρίζεται την εφημερίδα «Χαραυγή» και τον ραδιοσταθμό «Άστρα».

Στα κυπριακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν επίσης έντονοι σχολιασμοί. Τα σχόλια των Κύπριων χρηστών ήταν ιδιαίτερα αιχμηρά και αρκετά από αυτά περιείχαν υπονοούμενα για την επάρκεια του Στέφανου Κασσελάκη και όχι μόνο.