Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον (Ylva Johansson), στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.



Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η μόνη επαφή που είχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Νέα Υόρκη.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Επαφές και για κλιματική αλλαγή και Δίκαιο της θάλασσας



Σημαντικές επαφές είχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ με επίκεντρο το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή, αλλά και το Δίκαιο της Θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Abdallah Bou Habib, και την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας, Retno L. P. Marsudi. Σημειώνεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 

«Ελλάδα και Λίβανος διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τις περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό/μεταναστευτικό και τις σχέσεις Ε.Ε.-Λιβάνου.

Ακολούθησε η συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας, Retno L. P. Marsudi.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και την προστασία των θαλασσών, τις σχέσεις Ελλάδας και της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και τις σχέσεις Ινδονησίας-Ε.Ε., όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ.