Απάντηση στις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με ψηφοφόρους που δεν τους άφηναν να ψηφίσουν σε ορισμένα εκλογικά τμήματα έδωσαν από την Κουμουνδούρου.

Κομματικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η εκτίμηση είναι ότι δεν υφίσταται ζήτημα σε τέτοια έκταση που να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση με δεδομένο ότι σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως και στην ΚΕΦΕ, υπάρχουν αντιπρόσωποι των υποψηφίων, ενώ η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 10 το βράδυ.

Όπως εξηγούν, επειδή τις περισσότερες φορές αργούν οι εφορευτικές επιτροπές και κάνουν λάθη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει το τηλεφωνικό κέντρο. Συγκεκριμένα, στις 18:15 είχαν ψηφίσει 100.000 εκ των οποίων 7.000 περισσότεροι από την περασμένη Κυριακή, ενώ η ΚΕΦΕ δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, από τα οποία ταυτοποίησε 455, ενώ, όπως τονίζεται, υπήρχαν άλλες 500 περιπτώσεις που ήρθαν να ψηφίσουν, χωρίς να είναι μέλη!

Τέλος, υπήρξαν κάποιες μουρμούρες, γιατί έφυγαν μαζικά κάποια sms από πλευράς υποψηφίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 122.000 και «αν η ροή συνεχίσει  να είναι αυτή, θα είναι πάνω από 130.000».