Στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στο Open ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταμορφωθεί και δεν αναγνωρίζεται πλέον ως το παραδοσιακό αριστερό κόμμα, αλλά πρόκειται για ένα εντελώς νέο κόμμα. Τονίζει ότι είναι σημαντικό να δούμε εάν αυτή η μεταμόρφωση θα αποβεί επωφελής ή αντιθέτως θα οδηγήσει σε αποτυχία. «Πρέπει να αποδείξει ο Κασσελάκης ότι το χάρισμα που έχει δεν είναι μόνο η επικοινωνία», σημείωσε.

Αναφέρει ότι δεν άκουσε τον Στέφανο Κασσελάκη να χρησιμοποιεί τη λέξη "Αριστερά" στον λόγο του, και εκφράζει ανησυχία για την μεταβολή της πολιτικής του κόμματος από αριστερό σε κάτι πιο μοντέρνο και ασαφές.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη αποδείξει την πολιτική του γνώση και πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του μέσω εξετάσεων.

Επιπλέον, δηλώνει ότι δεν αναμένεται να ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμος εντός του κόμματος και ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την νέα κατάσταση με ενότητα.

Τέλος, εκφράζει την ανησυχία του για την εκφυλιστική κατάσταση της ιδεολογίας του κόμματος πριν από τις εκλογές και την υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγές στην κομματική γραφειοκρατία.