Οι αντικαταστάσεις των Θάνου Θεοχαρόπουλου και Στέργιου Καλπάκη από τις θέσεις του Διευθυντή της ΚΟ και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σχολιάστηκαν με αιχμηρό τρόπο από τον Γιάννη Ραγκούση και τον ίδιο τον κ. Καλπάκη, με αναρτήσεις τους σε Twitter και Facebook.

Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης με ανάρτηση του αναφέρθηκε στον τρόπο «καρατόμησης» του πρώην Διευθυντή της ΚΟ και προερχόμενου από τη διεύρυνση, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

«Δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.


Από την πλευρά του, ο κ. Καλπάκης έκανε την εξής ανάρτηση: 



Πάνος Λάμπρου: Άρχισε το «ξεσκόνισμα»

«Το "ξεσκόνισμα" άρχισε από τη διεύρυνση!», ανέφερε με τη σειρά του σε ανάρτηση του ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και εξέχον στέλεχος της «Ομπρέλας», σημειώνοντας πως «μια ημέρα μετά τη νίκη του στις "εσωκομματικές" εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει. Καλά, για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας...»

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Λάμπρου:

Το "ξεσκόνισμα" άρχισε από τη διεύρυνση!

Εντάξει, εγώ και κάμποσοι άλλοι και άλλες, είμαστε "βαρίδια', για κάποιους "παράσιτα', σε κάθε περίπτωση "υπονομευτές". Ο Θεοχαρόπουλος όμως; Ο Καλπάκης;

Να σοβαρευτούμε... Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο, εκ της διεύρυνσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Και εκπρόσωπος Τύπου να είναι ο, εκ της διεύρυνσης και αυτός, Στέργιος Καλπάκης. Την απόφαση αυτή την ψήφισαν και οι... γνωστοί και γνωστές "υπονομευτές".

Μια ημέρα μετά τη νίκη του στις "εσωκομματικές" εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει. Καλά, για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Είχε προηγηθεί ο "ενωτικός λόγος", κάτι περί πρώτου και δεύτερου που είναι πρώτος... Αλλά όπως φώναζαν οι υποστηριχτές του το βράδυ της Κυριακής "Στέφανε άλλαξε τα όλα", ο νέος πρόεδρος τα αλλάζει χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να το αποφασίσει κανένας και καμία....

Αλλά για να επανέλθω στην αρχική μου σκέψη. Ασφαλώς δεν περίμενα καμία "γενναιοδωρία" στα "παράσιτα" και τα "βαρίδια" ή κάποια στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία. Αλλά να αρχίσει το ξήλωμα και το ξεσκόνισμα, όπως είχε πει, από στελέχη της διεύρυνσης, ούτε εγώ δεν το περίμενα.

Να πω κι εγώ αυτό που τώρα τελευταία ακούγεται συχνά. Όχι στο όνομά μου....