Ο Στέφανος Κασσελάκης κρατά, πλέον, την μπαγκέτα του μαέστρου στον ΣΥΡΙΖΑ και καλείται να μοιράσει ρόλους, μόνο που το textbook είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Το έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από αυτόν και φαίνεται πως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για τον Στέφανο Κασσελάκη, πια ως εξ απορρήτων του, με δέλεαρ μία θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 



Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης, η Δώρα Αυγέρη, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Φαραντούρης, η Θεοδώρα Τζάκρη, άνθρωποι της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, θα επιλεγούν από τον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να στελεχώσουν το κόμμα και να παίξουν το ρόλο και του καθοδηγητή για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί του, δικοί του άνθρωποι, όπως ο Μανώλης Καπνισάκης, 

Χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται: O Αλέξης Τσίπρας με τζάκετ παραλλαγής και στο πλευρό του με στολή παραλλαγής ο ΟΥΚας ναύαρχος Αποστολάκης. Είναι φωτογραφίες από την άσκηση Παρμενίων το 2015.

Ο ναύαρχος σήμερα έχει αναλάβει στρατηγός στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ με προσωπική επιλογή Τσίπρα έχει βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα.



Στο πλευρό Κασσελάκη και ο Νίκος Παππας. To high five με την ανακοίνωση της υποστήριξής του σφράγισε μία νέα αρχή για το στέλεχος που ήταν ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα. Φίλοι από το 1996, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην σχέση τους, κατάφεραν να τα ξεπεράσουν το 2021.



Τα «Παραπολιτικά» γράφουν χαρακτηριστικά: «Συγκρούστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με την "Ομπρέλα", που εναντιώθηκε στην ποσόστωση για την Προοδευτική Συμμαχία, θέτοντας το ερώτημα προς τον Νίκο Φίλη γιατί αντιδρούν στην ποσόστωση στελέχη που απέκτησαν θέσεις χάρη στην ποσόστωση. Η παρέμβασή του κατεγράφη θετικά στην Κουμουνδούρου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απόλαυσε τόσο που φαίνεται ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος στη σχέση τους».

Και μόλις τον Ιούλιο του 2023 ο Νίκος Παππάς θα πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μικρός για να αποστρατευτεί.

Σήμερα από την θέση του εξ απορρήτων του Κασσελάκη θα βρεθεί στο στρατηγείο του νέου προέδρου από την πρώτη στιγμή.

Στέφανος Κασσελάκης: Ρόλοι σε αποτελεσματική ομάδα


Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να έπεσε σαν κομήτης στην πολιτική σκηνή της χώρας, όμως θα κάνει τα πάντα όπως φαίνεται για να μην είναι διάττοντας αστέρας και έτσι εμπιστεύεται ανθρώπους που έχουν κομματική διαδρομή και τη δυνατότητα να τον βοηθήσουν λειτουργώντας ως μάνατζερ.



Ο Γιώργος Τσίπρας που τοποθετείται διευθυντής της ΚΟ είναι ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα. Δεν χρειάζεται συστάσεις, η σχέση τους δεν είναι μόνο οικογενειακή. Ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τώρα έχει τον κομβικό ρόλο του διευθυντή της ΚΟ.

Στην πρώτη γραμμή των «στρατηγών», ακόμα ένας Κρητικός μετά το ναύαρχο Αποστολάκη, ο Παύλος Πολάκης. Ο άνθρωπος που τον στήριξε και τον στηρίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και ο άνθρωπος του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με τις δικές του, όπως λέει ο ίδιος.



Εκτός από την σύμπνοια απόψεων με τον Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης μοιράζονται και κάτι ακόμη. Τον πολύτιμο συνεργάτη Μάρκο Χατζησάββα, που ήταν στο γραφείο Τύπου του Πολάκη και σήμερα έχει γίνει η σκιά του 35χρονου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην προεκλογική εκστρατεία στεκόταν ένα βήμα πίσω από τον Κασσελάκη και μαζί με τον Καπνισάκη τον συμβουλεύουν και τον συνοδεύουν σε κάθε του εμφάνιση, όπως στην Καρδίτσα.

Ο Μανώλης Καπνισάκης, που είναι πλέον ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, ξέρει τον Κασσελάκη από 14 ετών, όταν τότε είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του πατέρα του, Θεόδωρου Κασσελάκη.

Στέφανος Κασσελάκης: Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη


Η Δώρα Αυγέρη, που αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου, βρέθηκε στη Βουλή ως προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.



Στέφανος Κασσελάκης: Σε κομβικό ρόλο ο Διονύσης Τεμπονέρας


Ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι άλλος ένας άνθρωπος που είχε ρόλο κλειδί στις εκλογές με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα λαμβάνει κομβικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχιζόμενος με τον Στέφανο Κασσελάκη.



Στέφανος Κασσελάκης: Ο καθηγητής της «ομάδας κρούσης» του


Ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης, που αναδείχθηκε σε άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές, βρίσκεται επίσης στην «ομάδα κρούσης» Κασσελάκη.



Προσωπική επιλογή ήταν και η Θεοδώρα Τζάκρη. Είναι ο άνθρωπος που μάζεψε τις υπογραφές ώστε να καταφέρει ο –άγνωστος μέχρι τότε- Στέφανος Κασσελάκης να θέσει την υποψηφιότητα του για πρόεδρος του κόμματος. Tον Ιούνιο του '23 ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και δίπλα στον «νεοφώτιστο» Κασσελάκη δύο μήνες μετά.



Στέφανος Κασσελάκης: Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Συμβούλιο της Ευρώπης ενώ αναπληρώτρια θα είναι η Ρένα Δούρου.

Ο Μάρκος Χατζησάββας αναμένεται να είναι μαζί με τον Παύλο Πολάκη στο γραφείο του Τομεάρχη.

Η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες καθώς το επιτελείο του θέλει έχει περισσότερο πολιτική διάσταση από lifestyle.