Στον απόηχο της εκλογής Κασσελάκη συνεχίζονται οι κλειδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο οι επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη με την τοποθέτηση νέων προσώπων σε θέσεις «κλειδιά» στο κόμμα.  Ο Στέφανος Κασσελάκςη στο πολιτικό του γραφείο όρισε τον στενό του συνεργάτη και οικογενειακό δικηγόρο Μανώλη Καπνισάκη, εκπρόσωπό Τύπου την Δώρα Αυγέρη και διευθυντή στην ΚΟ τον Γιώργο Τσίπρα.

Οι αλλαγές Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ

Εντύπωση προκάλεσε ότι οι κύριοι Καλπάκης και Θεοχαρόπουλος έμαθαν ότι απομακρύνθηκαν από τη θέση τους από το διαδίκτυο.

 «Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει στην θέση μου νέο Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον Γιώργο Τσίπρα και του είπα ότι θα έχει όλη την ενημέρωση και ότι χρειαστεί από μένα», δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρώην διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Ομπρέλας μόλις δύο 24ωρα μετά την εκλογή του εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

 «Το “ξεσκόνισμα” άρχισε από τη διεύρυνση! Μια ημέρα μετά τη νίκη του στις “εσωκομματικές” εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει», ανέφερε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι αντιδράσεις

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν διαφορετικές απόψεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος, με τα σύννεφα της διάσπασης να πυκνώνουν πάνω από την Κουμουνδούρου.

 «Ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε, γίνεται μια νέα αρχή και εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για τη νέα πορεία. Υπάρχουν προαπαιτούμενα ιδεολογικά, υπάρχουν προαπαιτούμενα προγραμματικά και βεβαίως οργανωτικά», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Η εκλογή Κασσελάκη πυροδοτεί συζητήσεις για την ευρύτερη κεντροαριστερά, με τον Χρήστο Σπίρτζη να μιλά ανοιχτά για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, εν όψει της επίσκεψης του στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα.

Κομβικός ο ρόλος του Παύλου Πολάκη

Στην πρώτη γραμμή των ανθρώπων του Στέφανου Κασσελάκη ένας ακόμα κρητικός μετά τον Ναύαρχο Αποστολάκη, ο Παύλος Πολάκης.

Ο άνθρωπος που τον στήριξε και τον στηρίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και ο άνθρωπος του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με τις δικές του, όπως λέει ο ίδιος.

Ο Παύλος Πολάκης θα αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή της ΚΟ.

Το γραφείο του νέου προέδρου

Δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, δεν δικαιούται γραφείο στη Βουλή φαίνεται όμως ότι τελικά θα αποκτήσει καθώς βρέθηκε τρόπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, o κ. Κασσελάκης αναμένεται να χρησιμοποιήσει το γραφείο του Σωκράτη Φάμελλο καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο γραφείο και εκείνος να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο γραφείο.