Την άποψη ότι θα ωθούσε δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ μια συνεργασία Κασσελάκη - Αχτσιόγλου εξέφρασε ο Δημήτρης Μαύρος στο Κontra24.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με την συνυποψήφιά του, έχοντας αναμφίβολα πιο ελκυστικό πακέτο.

Σχολιάζοντας τα πρόσωπα που στελεχώνουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Δημήτρης Μαύρος επισήμανε ότι η αλλαγή ηγεσίας ενδεχομένως να αλλάξει τον τρόπο αντιπολίτευσης στελεχών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει αξιοποίηση προσώπων από το εσωτερικό του κόμματος, στρατηγική που επιλέγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ο Δημήτρης Μαύρος, ζήτησε με σαφή τρόπο μετατόπιση προς το Κέντρο κι αυτό οφείλει να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ περισσότερο διακρίνει μια ενδεχόμενη αλλαγή ρητορικής παρά ουσιώδεις αλλαγές στις αρχές του κόμματος.

Τέλος, επισήμανε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να λάβει άμεσα τολμηρές αποφάσεις σε σχέση με το εσωτερικό του κόμματος, καθώς η διατήρηση αυτού του εκρηκτικού κλίματος είναι δεδομένο πως θα του κάνει ζημιά στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, ενώ χαρακτήρισε κομβικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άμεσα απαντήσεις για την οικονομία, που παραμένει το κορυφαίο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας.