Για νέα διλήμματα που θα προκύψουν εάν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει στις Ευρωεκλογές να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφήνοντας αιχμές για την στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Ειδικότερα ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προειδοποίησε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο» και έθεσε τον στόχο: «Στις ευρωεκλογές πρέπει να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Τόσο με τις πολιτικές του όσο και στα ποσοστά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή αντέξει εκλογικά και παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, τότε τα ερωτήματα και τα διλήμματα στον χώρο της κεντροαριστεράς θα είναι άλλα» είπε με νόημα, και πρόσθεσε:

 «Αν η φθορά της ΝΔ δεν καρπωθεί από το χώρο μας τότε θα συνεχιστεί αυτή η παραδοξότητα, ο πρώτος από τον δεύτερο να έχει διαφορά 20 μονάδων. Τότε πάλι, τα ερωτήματα θα είναι άλλα. Έτσι όλοι μαζί πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο: Αξιωματική Αντιπολίτευση στις Ευρωεκλογές».

Παράλληλα απαντώντας ευθέως στον Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έθεσε ως στόχο τις εθνικές εκλογές, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε πως «η κίνηση να μετατεθεί ο στόχος στις εθνικές, είναι τακτική κίνηση που όμως δεν κινητοποιεί δυνάμεις της παράταξης. Και αυτό το λέω με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου. Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν χρειαζόταν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Κωνσταντινόπουλος σε Ανδρουλάκη: Βγάλε συναίσθημα στα social, όπως ο Κασσελάκης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαντώντας και στην γκρίνια στη Χ. Τρικούπη ότι τα ΜΜΕ δεν κάλυψαν την συνέντευξη Ανδρουλάκη σημείωσε πως «αυτό αντιμετωπίζεται με 3 τρόπους:

  1. Με την κατά μέτωπο επίθεση
  2. Δίνοντας κάποιες ειδήσεις οι οποίες δεν θα μπορούσε κανένας να αποκρύψει ή
  3. Δημιουργώντας δυνατά social media όπως ο Κασσελάκης. «Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, τα συστημικά ΜΜΕ ήρθαν μετά την μεγάλη επιτυχία του στα social. Επίσης βγήκε ακόμη ένα συμπέρασμα, όπως έχω πει πολλές φορές: Πολιτική χωρίς συναίσθημα, δεν υπάρχει».

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος άσκησε επίσης κριτική για το γεγονός ότι «μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πριν την τρίτη κάλπη δεν υπάρχει ένα πολιτικό κείμενο-συμπερασμα των βουλευτικών εκλογών».

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι «ένα από τα θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ, είναι ποιους εκπροσωπεί, ώστε μέσα στη Βουλή να δώσει τη μάχη με ξεκάθαρο τρόπο» και πως «δεν αρκεί το αναγκαίο μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το εργασιακό όπου ρώτησε τον τομεάρχη του κόμματος, αν μίλησε με τους εκπροσώπους της εστίασης και εκείνος απάντησε αρνητικά.

 «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που απασχόλησε κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 500 χιλιάδες οικογένειες της εστίασης σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Νιώθω ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές ανάγκες και έτσι στο εργασιακό το δίπολο ήταν ΚΚΕ- Νέα Δημοκρατία, κι εμείς κοντά στις απόψεις του ΚΚΕ. Αντίθετα στο νόμο για τις επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ καταλήξαμε να ψηφίσουμε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στις ΒΙΠΕ να εκδιώχνονται από τα funds που πήρε τη διαχείριση των ΒΙΠΕ από την Πειραιώς. Και δεν έχει αξία αν εγώ ή ο εισηγητής, είχαμε διαφορετική άποψη, στο τέλος ψηφίσαμε! «ΚΚΕ» στο εργασιακό, «νεοφιλελεύθεροι» στις επιχειρήσεις» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.