«Δεν μπήκαμε σε καμία συζήτηση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από την πολιτική του στη Βουλή, ενώ είπε πως το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές πολιτικές προτάσεις και δεν νιώθει να απειλείται από το ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει τι κόμμα είναι. Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε πως το ΠΑΣΟΚ περιμένει να έρθει στην Βουλή ενώ ανέφερε πως στη ΝΔ υπάρχουν αρκετοί που διαφωνούν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Χρηστίδη

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ένας σεβασμός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα, εμείς δεν μπήκαμε σε καμία συζήτηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το βασικό ζήτημα είναι ότι τώρα που θα πέσει ο κουρνιαχτός και θα φανεί τι είναι ο καθένας θα μπορούμε να επιστρέψουμε τη συζήτηση στην πραγματική πολιτική. Εκεί είναι που κρινόμαστε όλοι στις προτάσεις και στις λύσεις διότι και τις τελευταίες μέρες που έχει εκλεγεί η νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπουμε διαφορετικά στελέχη στην πρώτη γραμμή από αυτά τα οποία βλέπαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και θα κριθεί από αυτά τα οποία λεει και κάνει μέσα και έξω από στη Βουλή.

Ερωτηθείς αν είναι εν δυνάμει απειλή για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κασσελάκης: Δεν νιώθουμε κάποια απειλή ακριβώς το αντίθετο, εμείς ξέρουμε ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο ο οποίος είναι ο δρόμος της συνέπειας, της σοβαρότητας, με στιβαρές πολιτικές προτασεις.

Αναφορικά με τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στο Κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες: Η φιλανθρωπία έρχεται να καλύψει τα κενά του κράτους. Το να πει ότι θα βρει κάποιον δωρητή να δώσει λεφτά για να σας πάρει αιρ κοντίσιοντ είναι φιλανθρωπία. ...Αυτό είναι μια στρεβλή αντίληψη της πολιτικής, η αντίληψη της πολιτικής είναι ότι το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει σε μια σχολική επιτροπή ενός συγκεκριμένου δήμου και θα έπρεπε να υπάρχει η χρηματοδότηση ώστε να μην ζεσταίνονται το καλοκαίρι και να μην κρυώνουν το χειμώνα οι μαθητές και οι δάσκαλοι. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι έρχονται να καλύψουν τα προβλήματα του κράτους αλλά δεν έχω ξανακούσει αρχηγό κόμματος να λεει αυτά τα πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα απ’ όλα πρέπει να λύσει τι κόμμα είναι διότι βλέπω πάρα πολλούς από τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν δίπλα στον κ.Καμμένο, δίπλα στον κ. Τσίπρα ενδεχομένως να είναι κοντά στον κ. Κασσελάκη. Το τι πολική θα ακολουθήσει από εδώ και μπρος είναι κάτι το οποίο περιμένουμε να δούμε. Εμείς δεν απειλούμαστε διότι πολιτικά δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό, βλέπουμε επικοινωνιακά κάτι άλλο. Αυτό θα δούμε πως θα εξελιχθεί μετά από 15 μέρες γιατί όσο ο κ. Κασσελάκης θα μιλάει θα βλέπουμε και τις πολιτικές του αντιλήψεις.

Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα το οποίο μέχρι τις ευρωεκλογές θα είναι πεδίο ανάλυσης των δεδομένων και φυσικά να κρίνει ο κόσμος. Δηλαδή πρέπει να επιλέξει ο κ. Κασσελάκης αν είναι ευρωπαϊκή Αριστερά ή αν είναι κάτι άλλο.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζυγαριών: Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι ξεκάθαρη, έχει υπογράψει υπέρ αυτής της αντίληψης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο επομένως περιμένουμε την πρωτοβουλία του κ. Πατέλη να ολοκληρωθεί γιατί διαβάζουμε ότι υπάρχει ανταρσία 50 βουλευτών. Αν ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά το θέλει ας το φέρει στη Βουλή

Για τις ευρωεκλογές: Κάθε κάλπη η οποία στήνεται είναι ένα crash test για τα κόμματα. Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ πιο ψηλά από εκεί που ήταν στις εκλογές που πέρασαν και αυτό γιατί η οικογένειά του, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι η μόνη λύση για μια Ευρώπη η οποία αντιμετωπίζει τα μεγάλα της προβλήματα και της ασφάλειας και των ανισοτήτων και της προοπτικής των νέων ανθρώπων και των γυναικών.