Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα (28/09) σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησής του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίσης απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων και όσων έχουν ψηφιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της δεύτερης θητείας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός σχολίασε το γεγονός ότι οι βουλευτές δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην αντιπολίτευση. «Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις. Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο. Με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ. με αναφορά στις καταστροφές από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. «Οι σκέψεις μας είναι σήμερα στον Βόλο και τη βόρεια Εύβοια», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι το κράτος είναι παρόν μαζί με τους κατοίκους. Θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε». «Ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη μάχη στις πληγείσες περιοχές, θα είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους», τόνισε. «Θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι», σημείωσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση του προγράμματος της δεύτερης θητείας της. Σημείωσε ότι μέσα στους πρώτους 3 μήνες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται ήδη πραγματικότητα, καθώς ψηφίστηκαν 7 νομοσχέδια. «Οι κύκλοι του χρόνου μάς θέλουν να ζυγίζουμε τις ικανότητές μας με δοκιμασίες στην αρχή της κάθε τετραετίας που γίνονται επιτυχίες στο τέλος της. Θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι σε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική και με τη μεγάλη εικόνα να δείχνει ένα κράτος το οποίο κατέκτησε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα», υπογράμμισε.

Πρωτοβουλίες στο θέμα της ακρίβειας στα τρόφιμα


«Γνωρίζετε τις νέες πρωτοβουλίες μας στο μέτωπο των εισαγόμενων αυξήσεων, ειδικά στο θέμα των τροφίμων»,
 είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. «Όλες αυτές είναι κινήσεις που συγκροτούν ένα δίχτυ ασφάλειας προσαρμοσμένο στην επίκαιρη απειλή της ακρίβειας ώστε μετά το πέρας της ακρίβειας να μείνουν τα μέτρα που τονώνουν το εισόδημα. Όταν υποχωρήσει η ακρίβεια, οι αυξήσεις στο εισόδημα θα μείνουν. Οι υψηλές τιμές είναι η μία όψη της πραγματικότητας. Η άλλη πλευρά είναι το ΑΕΠ που αυξάνεται, οι επενδύσεις, η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», συνέχισε και είπε ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε εδώ: 
Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της Ν.Δ.: Δίνουμε μάχη με όλα τα μέσα, Θα σταθούμε δίπλα στους πληγέντες

Για το «ξεπάγωμα» των τριετιών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην απελευθέρωση των τριετιών γιατί το αντέχει σήμερα η ελληνική οικονομία. «Τίποτα δεν θα μας οδηγήσει σε μια ανεύθυνη παροχολογία την οποία ο τόπος την έχει πληρώσει ακριβά. Κάθε μέτρο μας θα είναι μετρημένο έστω και σε ένα κομματικό σκηνικό το οποίο αναδεικνύει την παράταξή μας σε μοναδικό υπόλογο για ό,τι συμβαίνει», ανέφερε. «Αυτό είναι το κόστος της πολιτικής κυριαρχίας το οποίο οφείλουμε να αναλάβουμε, έχοντας απέναντί μας όχι τόσο τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα και την πραγματικότητα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης η Κοινοβουλευτική Ομάδα εξέλεξε ομόφωνα στη θέση του Γραμματέα της τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη.