Να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε τους βουλευτές της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε. Αυτο που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα. Εμεις θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις. Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο. Με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματός μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις καταστροφές από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

«Είναι η πρώτη μας συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ύστερα από έναν εκλογικό θρίαμβο. Θέλω και σε επίπεδο ολομέλειας Κ.Ο. να σας συγχαρώ για την εκλογή σας, ιδιαίτερα τους 27 πρωτοεκλεγέντες συναδέλφους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για νέα αφετηρία ενεργοποίησης και δουλειάς, ενώ αναφέρθηκε στις καταστροφές από τις επιθέσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως είπε, και στην ακρίβεια. «Η σκέψη μας σήμερα είναι στον Βόλο και στη βόρεια Εύβοια. Το κράτος είναι παρόν μαζί με τους κατοίκους και θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση του προγράμματος της δεύτερης θητείας της. Σημείωσε ότι μέσα στους πρώτους 3 μήνες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται ήδη πραγματικότητα, καθώς ψηφίστηκαν 7 νομοσχέδια, ανάμεσα στα οποία αυτό για τη δυνατότητα των Ελλήνων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους αλλά και οι αυξήσεις και οι φοροελαφρύνσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί. Επιπλέον αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίστηκε.