Τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη κατά την επίσκεψή του σε σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα σχολίασε στο One Tv ο Χρήστος Σπίρτζης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή One Talk, ο Χρήστος Σπίρτζης κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Βλέποντας το συγκεκριμένο απόσπασμα, ο Χρήστος Σπίρτζης -ο οποίος παραμένει μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- χαμογέλασε και τόνισε πως ο ίδιος δεν κρύβεται και πως «σε μια εβδομάδα δεν μπορείς να βρεις χώρο για σχολείο ούτε να χτίσεις ένα σχολείο».

Σχολιάζοντας παράλληλα ευρύτερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε πως δεν πήγε να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές και -όπως σημείωσε- δικαιώθηκε. «Δεν ήταν πολιτική διαδικασία όταν έχεις στρατηγική ήττα πριν από δύο μήνες και έχει φύγει ο άνθρωπος που έφτιαξε το κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας, όφειλε το κόμμα και τα όργανά του να ξεκινήσουν μία βαθιά πολιτική διαδικασία που θα απευθυνθεί στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Οι δηλώσεις Κασσελάκη που προκάλεσαν το "καρφί" Σπίρτζη

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης (27/09) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ.

O νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ), αλλά και ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Συνομιλώντας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να μην μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης έταξε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.