Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑμεΑ της Καλλιθέας, όπου, όπως έδειξε και σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media, έκανε… limbo για να εισέλθει σε ένα από τα κτίρια, αγνούσε πως ο εν λόγω χώρος λειτούργησε για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνομιλία του με το εκπαιδευτικό προσωπικό, φαίνεται να μην μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Έταξε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.

Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται. Δείτε στο βίντεο τις συνθήκες που αντίκρισα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ. Δείτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε. Η σκέψη μου και η συμπαράστασή μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ήρωες της καθημερινότητας.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να μιλά με τους καθηγητές και να κάνει λόγο για ακαταλληλότητα του χώρου, ενώ ο ίδιος λέει πως «θέλετε να μου πείτε πως δεν μπορούμε να βρούμε έναν χώρο στην Αθήνα, θα σας τον βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα». Τη συγκεκριμένη αποστροφή σχολίασε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας πως «σε μια εβδομάδα δεν μπορείς να βρεις χώρο για σχολείο ούτε να χτίσεις ένα σχολείο».

Μετά μάλιστα και τη γνωστοποίση πως ο ίδιος στο βίντεό του «έκοψε» την υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία και τον υποδέχθηκε στον χώρο, ο κ. Κασσελάκης επανήλθε με ανάρτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων πως εκείνη εμφανίστηκε απρόσκλητη και «αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντράπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:



Το εν λόγω σχολείο όμως ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017 έπειτα από αίτημα αποσυμφόρησης του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Ο Δήμος Καλλιθέας παραχώρησε το κτίριο όπου μέχρι τον Νοέμβρη του 2017 στεγάζονταν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, τα οποία μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο στη Δημοσθένους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου, το κτίριο αποτελείται από 12 αίθουσες προκάτ, σχεδόν πανομοιότυπες και έναν χώρο για τα γραφεία διευθυντή και εκπαιδευτικών. Διαθέτει ακόμα τρεις μικρές αποθήκες και έναν μικρό χώρο που στο παρελθόν ήταν κυλικείο. Επίσης, εκτός του προαυλίου, διαθέτει και κηπάριο.






Το νεοϊδρυθέν ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2018-19 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ η ίδρυσή του προκύπτει και από το σχετικό ΦΕΚ που φέρει και την υπογραφή του υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2017.