Την πρώτη του ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ως αρχηγός του κόμματος. Κατά την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης, αφού εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στις δωρεές που έκανε στο σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα. Ο κ. Κασσελάκης πριν μερικές ημέρες είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο σχολείο και είχε υποσχεθεί ένα μέρος του εξοπλισμού του.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δωρεά οκτώ κλιματιστικών, ενός διαδρόμου κι ενός ποδηλάτου στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ της Καλλιθέας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε και τα κυβερνητικά στελέχη να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να κάνουν ανάλογες δωρεές.

«Αισθάνθηκα από ανθρωπιά να κάνω μία δωρεά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από δασκάλους, γονείς και παιδιά, ειρωνεύονται... Ε, ναι λοιπόν, αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή την ανάγκη, από  ανθρωπιά και αλληλεγγύη να κάνω μια δωρεά για 8 air condition, για να μην κρυώνουν τα παιδιά τον χειμώνα. Να κάνω μια δωρεά ένα διάδρομο κι ένα ποδήλατο, ώστε να μπορούν να αθλούνται. Ας κάνουν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης, και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Καραμανλής και η κ. Μιχαηλίδου...» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Θυμίζεται πως κατά την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο Κέντρο, πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Κασσελάκης είχε εκφράσει την έκπληξή του για το γεγονός πως οι περίπου 40 καθηγητές έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Επιπλέον, είχε υποσχεθεί καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.

Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται. Δείτε στο βίντεο τις συνθήκες που αντίκρισα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ. Δείτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε. Η σκέψη μου και η συμπαράστασή μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ήρωες της καθημερινότητας.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023