Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα, και έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Το σχόλιό του για τη δήλωση του επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής

Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη, θα πρέπει η χώρα να μην μπει ξανά ποτέ σε δημοσιονομικές περιπέτειες, αυτό μας προσδίδει μια μεγαλύτερη ευθύνη. Θα θυμίσω ότι το 50% των προεκλογικών μας υποσχέσεων ήδη έχουν ψηφιστεί, έχουν ήδη δρομολογηθεί, από εκεί και πέρα εμείς δεν υποχωρούμε ως προς την ανάγκη ο πολίτης να βοηθηθεί, όμως θα πρέπει να τηρηθεί και η δημοσιονομική τάξη των πραγμάτων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για τη χώρα να μπει ξανά σε περιπέτειες, η Ελλάδα έχει υποφέρει και το έχει πληρώσει. Προφανώς θα υπάρχει ένα πρόσημο φιλολαϊκό στην πολιτική μας, δεν μιλάμε για φορολόγηση, δεν μιλάμε για περικοπές, όμως σε κάθε περίπτωση η νέα κατάσταση η οποία έχει δημοσιονομικά δημιουργηθεί λόγω των πλημμυρών σε μια παραγωγική περιοχή της χώρας δημιουργεί την ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί, γιατί αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα το πληρώσουμε πολλαπλάσια. Η ζημιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την ήδη μεγάλη που έχει προκύψει λόγω των πλημμυρών.

Για το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών


«Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου χθες έκλεισε το θέμα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν προβλέπεται τέτοια δράση από την κυβέρνηση και τέτοιου είδους μέτρα. Τρόποι να μη θιγούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι πολίτες υπάρχουν, η κυβέρνηση πάντα βρίσκει τις λύσεις και το έχει αποδείξει. Αυτό το θέμα δεν υφίσταται» ήταν η απάντηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «Μπορεί η αποτύπωση όντως σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου να μην είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί, όμως εμείς είμαστε κυβέρνηση της ευθύνης και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της ευθύνης, επομένως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν περαιτέρω για την καλυτέρευση της ποιότητας της διακυβέρνησής μας. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Εγώ είμαι από αυτούς που είπαν ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση κυβερνητικά. Μιλάω για την ποιότητα της διακυβέρνησης, δεν θα σταθώ στα πρόσωπα, το ζήτημα είναι να είμαστε ολοένα και πιο αποτελεσματικοί κατά το πρότυπο του Κυρ. Μητσοτάκη».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

Aναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Άλλο ο εκσυγχρονισμός, άλλο ο μοντερνισμός και άλλο ο μοντελισμός. Δεν ξέρω αν ο κ. Κασσελάκης κάνει πολιτική ή μόντελινγκ, δεν το έχω ακόμα ξεκαθαρίσει».