Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Elias.

Ταχιάος: "Στόχος μας να θωρακίσουμε τις υποδομές ώστε να είναι περισσότερο ανθεκτικές στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης"

«Βρεθήκαμε σήμερα στην πολύπαθη Εύβοια προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν σε κρίσιμες υποδομές τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα του τελευταίου μήνα. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα φροντίσουμε να ξεκινήσουν αμέσως έργα αποκατάστασης, ώστε το συντομότερο δυνατόν να επανέλθει η κανονικότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Εύβοιας. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να θωρακίσουμε τις υποδομές ώστε να είναι περισσότερο ανθεκτικές στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και ταυτόχρονα να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών», δήλωσε ο κ. Ταχιάος.

Καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι υποδομές

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και τον διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Δημήτρη Αναγνώπουλο, επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια προκειμένου να διαπιστώσει τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στις υποδομές της ευρύτερης περιοχής.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Μαντουδίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ο Υφυπουργός Υποδομών ζήτησε αναλυτική λίστα με τα έργα που έχουν υποστεί ζημιές, προκειμένου να οργανωθεί ειδικό κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών για εμπεριστατωμένη αυτοψία τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, ο κ. Ταχιάος μετέβη στο Δήμο Ιστιαίας, όπου μαζί με τον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Κοντζιά, επισκέφθηκαν έργα υποδομής του δήμου.