Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά την έλευση της κακοκαιρίας Elias, η οποία άφησε πίσω της τεράστια προβλήματα, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο MEGA να αναφέρει σε ποιες περιοχές του Βόλου και του Πηλίου είναι πόσιμο το νερό.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το νερό στον δήμο Βόλου είναι ακατάλληλο προς χρήση

Χωρίς να έχουν συνέλθει ακόμη από το χτύπημα του «Daniel», οι κάτοικοι σε Βόλο και Πήλιο ήρθαν αντιμέτωποι με νέα καταστροφή, με ένα από τα βασικά προβλήματα την ακαταλληλότητα του νερού, το οποίο για πολλές ημέρες δεν είναι πόσιμο σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το υπουργείο λαμβάνει καθημερινά δείγματα από το νερό της περιοχής με σκοπό να ενημερώνει τους πολίτες για την καταλληλότητα ή μη αυτού.

Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στο MEGA, «όταν το δίκτυο έχει βλάβες λόγω των πλημμυρών, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού δώσουμε το πράσινο φως στους κατοίκους».

Η ίδια τόνισε ότι το νερό στον δήμο Βόλου είναι ακατάλληλο προς χρήση, ονοματίζοντας παράλληλα τις περιοχές στο νότιο Πήλιο όπου αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Όλες οι πληροφορίες για την καταλληλότητα του νερού στις πλημμυρισμένες περιοχές παρέχονται από το site του υπουργείου Υγείας.