Με προβληματισμό αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινείται σε πολύ χαμηλά νούμερα παρά την εκλογή του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο των μετρήσεων που έγιναν αυτό το διάστημα η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ -περίπου στις 20 μονάδες- ενώ παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπο του νέου προέδρου ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην δεύτερη θέση.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση της GPO για την Απογευματινή: Σαρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις: Τι απαντούν οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τα οποία έσπευσαν να σχολιάσουν το γεγονός στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, λέγοντας ότι τελικά καταρρίφθηκε το επιχείρημα των συνεργατών του νέου προέδρου, ότι αυτός μπορεί να δώσει νέα πνοή στο κόμμα.

Οι συνεργάτες του ωστόσο επιμένουν ότι το σύνολο των μετρήσεων έληξε μερικές μέρες μετά την εκλογική διαδικασία και άρα δεν μπορούσε να καταγραφεί η δυναμική του νέου προέδρου, καθώς πέρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει θέμα αναγνωρισιμότητας στο ευρύτερο κοινό.

Προσθέτουν μάλιστα ότι οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο το 30% των πολιτών ασχολήθηκε με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα με το πρόσωπο του νέου προέδρου παρά την μεγάλη προβολή που είχε από τα ΜΜΕ. 

Η Ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε για συνέδριο και αποχωρήσεις

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το εσωκομματικό τζαρτζάρισμα μεταξύ των στελεχών που στηρίζουν τον νέο πρόεδρο και των στελεχών της Ομπρέλας.

Στην επιστολή άλλωστε που έστειλαν την περασμένη Παρασκευή τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης -ο Ευκλείδης Τσακαλώτις ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός-  στους δυο Γραμματείς του κόμματος και με την οποία ζητούν την επίσπευση των κομματικών διαδικασιών φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία τους για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζητούμενο είναι προφανώς το πότε θα γίνει το συνέδριο καθώς τα στελέχη αυτά θεωρούν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα μπορέσουν να ελέγξουν το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνοντας τον νέο πρόεδρο.

Με βάση ωστόσο τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα το συνέδριο δεν αποκλείεται να πάει ακόμα και μετά τις ευρωεκλογές, αφού η διαδικασία της προετοιμασίας του είναι χρονοβόρα.

Πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη μελών της Ομπρέλας

Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη μελών και στελεχών της Ομπρέλας, όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί επικοινωνία ή συνεννόηση με την Εφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που συντάσσονται μαζί της.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο να πέσει άμεσα το βάρος στα βήματα που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και δεν είναι άλλα από την συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι καλύτερο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Τα στελέχη της Ομπρέλας επιθυμούν μέσα στα όργανα (Πολιτική Γραμματεία, ΚΕ) να καταγράψουν τις διαφωνίες του για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας ότι εκεί θα ανοίξει τα χαρτιά τους και ο νέος πρόεδρος. Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν πάνω από 1.000-1.300 ατομα, ενώ μίλησαν 150 άτομα. Από αυτούς αρκετοί έθεταν θέμα άμεσης συντεταγμένης αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ. Την εισήγηση έκανε ο Πάνος Λάμπρου, και με όσα είπε εξέφρασε όλα τα στελέχη που βρίσκονται κάτω από την Ομπρέλα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του και προσχώρησε σε μια καταγραφή των ζητημάτων που τίθενται.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση κάποιων να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν θα πρέπει να ενισχυθεί  αυτή η άποψη καθώς υπάρχουν μπροστά οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γκρίνια για Πολάκη

Εν τω μεταξύ τα όσα ακούγονται για τον Παύλο Πολάκη ότι δηλαδή θα αναλάβει υπερσυντονιστής της ΚοινοβουλευτικήΟομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έφεραν αναστάτωση στους βουλευτές, αφού οι περισσότεροι δεν τα πάνε καλά μαζί του.

Οι περισσότεροι εξέφραζαν την απορία πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει ένα τόσο δύσκολο έργο ο Παύλος Πολάκης όταν για την θέση αυτή χρειάζονται χαρακτηριστικά όπως η  νηφαλιότητα, η διπλωματία, η ηρεμία.

Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην θέση του ο «σοφός» Αλέκος Φλαμπουράρης, αφού έτσι και αλλιώς για την θέση αυτή δεν χρειάζεται ο συντονιστής να είναι βουλευτής. Αξίζει σημειωθεί πάντως ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρξε απόφαση του νέου προέδρου η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στην Λάρισα και την Καρδίτσα όπου θα επισκεφθεί τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με την επιστροφή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.