Στα Σκόπια βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος του πρώην προέδρου Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη Στρούμιτσα της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης στον Ζόραν Ζάεφ. Οι δυο τους εμφανίζονται να κάθονται σε εστιατόριο στη Strumica.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2022, ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είχε απευθύνει τη σχετική πρόσκληση στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο κ. Ζάεφ με αυτόν τον τρόπο ήθελε να ανταποδώσει τη φιλοξενία που του παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο άνδρες έχουν έντονο κοινό παρελθόν, καθώς πρωταγωνίστησαν στη συμφωνία των Πρεσπών, με τη Βόρεια Μακεδονία να έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή των δύο πρώην ηγετών Ελλάδος και Σκοπίων. Η ένταση εκείνων των ημερών, οι αντιδράσεις, τόσο σε εσωτερικό των κομμάτων όσο και των κρατών τους, έφερε τους δύο πρώην ηγέτες ακόμη και πιο κοντά, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μεταξύ τους και προσωπική φιλία.

Στην ιδιωτική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Στρούμιτσα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και ο Ζόραν Ζάεφ, εστιάζοντας στις «κοινές μας προσπάθειες και συνεισφορές στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και συζητάμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή», όπως τόνισε.

 «Καλώς ήρθατε στα Strumica για τον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα που με επισκέπτεται σήμερα για ιδιωτική επίσκεψη. Θυμόμαστε τις κοινές μας προσπάθειες και συνεισφορές στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και συζητάμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή. Με τιμά ιδιαίτερα που η φιλία Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας 🇲🇰🇬🇷 και η φιλία μου με τον Αλέξη περνούν σε διαρκείς και πολύτιμες αξίες», τόνισε ο κ. Ζάεφ.