Για τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής», επισήμανε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής δημιουργεί «έναν διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός», καθώς, όπως σημείωσε, «χάνεται το σκέλος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, ο κ. Βούτσης είπε πως «το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον, καθώς και τα κλιμάκια του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα των υποδομών».


Νίκος Βούτσης: ''Ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει το δικό του αποτύπωμα στον τρόπο άσκησης της πολιτικής''

«Ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στον τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Βούτσης, ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους.

Επίσης, χαρακτήρισε σοβαρό το ζήτημα με τη «λειψή σχέση» που έχει με την πολιτική ο κ. Κασσελάκης, γεγονός που θα δυσκολέψει την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.

Αναφορικά με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο κόμμα, ο κ. Βούτσης είπε ότι το αφήγημα για «υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά λειτουργεί διχαστικά».

Όσον αφορά στο συνέδριο του κόμματος και πότε αυτό θα οριστεί, είπε ότι θα καθοριστεί ανάλογα με το πολιτικό σχέδιο.