Συνέντευξη στα parapolitika.gr παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” και υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Ιωνία, Βασίλης Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι «Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και  θα είμαστε οι νικητές». Ο ίδιος παριγράφει τους βασικούς στόχους της υποψηφιότητάς του και της παράταξής του, ενώ ξεκαθαρίζει ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η παιδεία και η ασφάλεια των παιδιών». 

κ. Χριστοδούλου λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πιστεύετε ότι η παράταξή σας «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» μπορεί να βρεθεί στο δεύτερο γύρο και να διεκδικήσετε τη Δημαρχία της πόλης;

Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και  θα είμαστε οι νικητές. Αυτό είναι το μήνυμα  που εισπράττω καθημερινά, τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι της παράταξης. Ο στόχος μας ήταν να δώσουμε μια πραγματικά νέα επιλογή στις Ιωνιώτισσες και στους Ιωνιώτες. Αυτή η πρόταση έχει τύχει θερμής αποδοχής από τον κόσμο και αυτό πιστοποιείται από μια σειρά πραγμάτων που είναι σε γνώση μας. Η Νέα Ιωνία έχει ανάγκη την αλλαγή και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να την φέρουμε, γι’ αυτό θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας την εντολή.

Είστε πρώτη φορά υποψήφιος Δήμαρχος, μπαίνετε στο στίβο με μία νέα παράταξη με τον χαμηλότερο, αν γνωρίζω καλά,  μέσο όρο ηλικίας στους υποψήφιους. Μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της διοίκησης του Δήμου;

Εγώ ποτέ δεν είπα ότι είμαι φωτεινός παντογνώστης, αυτό το κάνουν άλλοι στη Νέα Ιωνία, όμως μαζί με το σύνολο του ψηφοδελτίου έχουμε  δημιουργήσει, από τα κάτω προς τα πάνω, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, του οποίου όλες οι προτάσεις έχουν γίνει πράξεις σε άλλους Δήμους ανά την επικράτεια. Αυτό θα κάνουμε και στη Νέα Ιωνία. Και θα το κάνουμε καλά!

Εμείς ζούμε και βιοποριζόμαστε στην πόλη, θέλουμε να την αλλάξουμε, ξέρουμε τις προτεραιότητες των κατοίκων και τις ανάγκες τους. Δεν πρόκειται να χάσουμε χρόνο. Είμαστε άνθρωποι των πράξεων και ρεαλιστές. Ο κόσμος χόρτασε από την ανέξοδη θεωρία. Πράξεις θέλει και από εμένα προσωπικά και την «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» θα τις δει!  

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος Νέας Ιωνίας;

Πρώτη προτεραιότητα είναι η παιδεία και η ασφάλεια των παιδιών. Το έχω πει δημόσια εδώ και πολύ καιρό. Το επαναλαμβάνω και τώρα. Θέλω να είναι σίγουροι οι γονείς ότι τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία. Δεν κάνουμε βήμα πίσω σε αυτή τη δέσμευσή μας. Από εκεί και πέρα είναι η άμεση βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Θέλω να μην υπάρχουν «απαγορευμένα» σημεία στην πόλη τις νύχτες.

Για τους αντιπάλους σας στη διεκδίκηση της Δημαρχίας ποια η γνώμη σας;

Εμένα αντίπαλος μου είναι τα προβλήματα της πόλης. Διεκδικώ τη Δημαρχία γιατί θέλω και μπορώ, μαζί με άξιο δυναμικό της «αλλαγής για τη Νέα Ιωνία» να δώσουμε λύσεις. Δεν θεωρώ τις άλλες παρατάξεις ως αντιπάλους. Δυστυχώς δεν βλέπω την ίδια αντιμετώπιση από την πλευρά κάποιων εξ αυτών. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η παράταξη έχουμε δεχθεί και συνεχίζουμε να δεχόμαστε χυδαίες επιθέσεις και λάσπη.  Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την παράταξή μας σε επίπεδο προγράμματος και θέσεων και επιδίδονται σε τέτοιες επιθέσεις. Ο κόσμος όμως δεν θέλει άλλη τοξικότητα, θέλει λύσεις και θετική προοπτική για αυτό θα δώσει τη νίκη στην Αλλαγή.