Πολύ ικανοποιημένος από την πορεία του τουρισμού το 2023 είναι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, που βρίσκεται στο Παρίσι με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, για σειρά συναντήσεων. Ο Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε σημασία και στη συνεργασία με τη Michelin, την οποία ο ΕΟΤ θέλει να επεκτείνει. 

«Πιστεύω ότι το 2023 θα είναι νέα χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό» είπε στην εκπομπή «PRIME» ο Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς, όπως διευκρίνισε, έχει διαπιστωθεί αύξηση των τουριστικών εισπράξεων περίπου 15% σε σχέση με το 2019 και αύξηση των αφίξεων περίπου 13% μεσοσταθμικά, το πρώτο εξάμηνο του 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Σεπτέμβριος έκλεισε αρκετά καλά, ήταν από τους καλύτερους Σεπτέμβριους όλων των εποχών» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «ο Οκτώβριος σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς έχει μεγάλη ζήτηση». 

Όπως ενημέρωσε από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, «οι συζητήσεις που είχαμε με τις αεροπορικές εταιρείες τις ξένες και τους tour operators της Γαλλίας, τα μηνύματα είναι εξαιρετικά καλά» και εκτίμησε πως «θα πάμε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου με πολύ καλές πληρότητες σε πάρα πολλούς προορισμούς της χώρας».



Ο πρόεδρος του ΕΟΤ βρίσκεται με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Παρίσι και, όπως ανέφερε, «σήμερα (σημ. Τρίτη 3 Οκτωβρίου) είχαμε μια σειρά συναντήσεων με παράγοντες της τουριστικής αγοράς για να οργανώσουμε πλέον το 2024».

Τουρισμός: Νέα συνάντηση με παράγοντες του οδηγού Michelin στο Παρίσι

Σε ένα μήνα είναι στο Λονδίνο η διεθνής έκθεση τουρισμού «World Travel Market», που συγκεντρώνει όλο το τουριστικό γίγνεσθαι, παγκοσμίως και κατ’ επέκταση και του ελληνικού.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε πως «αύριο (Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου) έχω συνάντηση με τους παράγοντες του οδηγού Michelin στο Παρίσι για επέκταση της συνεργασίας μας», καθώς όπως υπενθύμισε «η Ελλάδα έχει μπει στον αστερισμό του οδηγού Michelin και πριν από λίγες ημέρες έγινε και η παρουσίαση του οδηγού Michelin για την Αθήνα».

«Ένα τεράστιο βήμα για την ελληνική γαστρονομία αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό» υπογράμμισε.