«Μεγάλη θεσμική απρέπεια του Μάκη Βορίδη να αποκαλέσει Φαμμελάκη τον Στέφανο Κασσελάκη», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού το ταξίδι Κασσελάκη στην Μεγαλόνησο, ενώ τόνισε πως πίσω από τις λάσπες κρύβονται καθημερινές ιστορίες ανθρώπων…

Η κ. Αυγέρη είπε πως η συνάντηση Κασσελάκη - Φίλη ήταν σε καλό κλίμα, ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για την υποψηφιότητα του κ. Χατζάρα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε αφωνία στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών για τουρκικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά και κάλεσε την κυβέρνηση, αν το γνωρίζει,να το διαψεύσει.

Δώρα Αυγέρη: Αναλυτικά οι δηλώσεις της

Αναφερόμενη στην λανθασμένη δήλωση περί «βόρειου κρατιδίου»: Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα πιστεύω τους και τις πράξεις τους.

Κληθείσα να σχολιάσει το σαρδάμ «Φαμελλάκης» του κ. Βορίδη: Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ μεγάλη θεσμική απρέπεια από τον πολύ έμπειρο κ. Βορίδη. Δεν θέλω όμως να μείνω σε αυτό αλλά θα μείνω στην ενδεχόμενη ειλικρίνεια της μεταμέλειας του.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για την επίσκεψη Κασσελάκη σε σπίτι συγγενούς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επειδή έχει χάσει τον μπουσούλα με αυτό που συμβαίνει με ένα καταιγισμό παραγωγής πολιτικής και ουσίας και εικόνων γιατί πίσω από τις εικόνες με τις λάσπες και τους ανθρώπους που κλαίνε κρύβονται καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν έναν αβίωτο βίο εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και των ανθρώπων με τους οποίους είναι χέρι-χέρι και στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Με αφορμή τη συνάντηση του κ. Φίλη με τον κ. Κασσελάκη: Μπορώ να επιβεβαιώσω το καλό κλίμα που έγινε η συνάντηση. Μάλιστα όταν βγήκε ο σύντροφος Ν. Φίλης από αυτή τη συνάντηση εγώ ήμουν στον προθάλαμο και του λεω «αγαπητέ Νίκο πως πήγε», μου απάντησε «οι καλοί άνθρωποι πάντα κάνουν καλές συζητήσεις». Ήταν σε εξαιρετικό κλίμα, με αμοιβαίο σεβασμό. Ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και όχι μόνο για ότι αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οδικό χάρτη, για τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων αλλά και για θέματα τα οποία διαχειρίστηκε ο Ν. Φίλης σε ένα χαρτοφυλάκιο που είχε για ζητήματα παιδείας.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Χατζάρα: Περιμένουμε το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ και από τον κ. Ανδρουλάκη να πάρει θέση σε σχέση με την υποψηφιότητα του κ. Χατζάρα σε ένα ψηφοδέλτιο υποτίθεται προοδευτικό.

Ερωτηθείσα τι απαντάει στις δηλώσεις Βούτση: Με τι δηλώσεις ή τοποθετήσεις ο κ. Κασσελάκης ή οι στενοί συνεργάτες του προκάλεσαν τέτοια συζήτηση; Ποιος μπορεί να το ισχυριστεί αυτό; Όποιος επαναφέρει αυτή τη συζήτηση αποπροσανατολίζει από αυτό που και ο ίδιος ο κ. Ν. Φίλης είπε χθες· έχουμε μπροστά μας 10-15 μέρες που είναι η σκληρή μάχη των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών θα πάμε σε αυτή τη μάχη όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ενωμένες, και τον τόνο δεν τον δίνω εγώ ως νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά παλαιά στελέχη, μπαρουτοκαπνισμένα.

Για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Κουρέτα: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει κάθε δύναμη και κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο να γίνουν αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

ΔΗΜ: Ο κ. Κουρέτας είναι ένα τέτοιο πρόσωπο στη Θεσσαλία;

Ο κ. Κουρέτας φυσικά και είναι. Επαναλαμβάνω ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν αυτούς που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα δώσουν δύναμη σε χέρια που βοηθούν στο να βγουν οι άνθρωποι από τις λάσπες και δεν χαστουκίζουν στο πρόσωπο τους ανθρώπους κόντρα στα ακροδεξιά, στα νεοναζιστικά μορφώματα.

Αναφορικά με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναφέρονται σε αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών: Βλέπουμε μια αφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει το διαψεύδει;