Την αυτόματη παραμονή των 100 συμβασιούχων του ΕΦΚΑ για τη συνέχιση της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων προέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ζήτησε την ψήφιση της διάταξης της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στη Βουλή. 

Αυτό που ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ότι οι ανανεώσεις αυτών των συμβάσεων γίνονται «έτσι ώστε να μην συμπληρωθεί το 24μηνο δημιουργώντας ζήτημα μονιμοποίησής τους στο δημόσιο, βάσει του γνωστού άρθρου του Συντάγματος».

Ο υπουργός, επιπλέον, σχολίασε πως η τροπολογία αυτή θα πρέπει να γίνει δεκτή «διότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν πλέον εκπαιδευτεί στον τρόπο που γίνεται ο υπολογισμός των συντάξεων και η απόδοσή τους έχει συμβάλει καίρια στη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα αυτόν». Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «οι εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ ήταν πρίν δύο χρόνια περίπου 180.000 και σήμερα ανέρχονται σε 30.000 και στόχος μας είναι να φτάσουμε στις 25.000 μέχρι το τέλος του έτους».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτοί οι συμβασιούχοι θα έπρεπε να έχουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με παρέμβασή της παρατήρησε στον υπουργό ότι με όσα αναφέρει «συνομολογήσατε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και μάλιστα, ζωτικές ανάγκες του Δημοσίου που έχουν να κάνουν με την απονομή συντάξεων» και «θα έπρεπε να έχουν μια μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας». Καταλόγισε στον υπουργό ότι «δεν τους αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που έχουν». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «η Πλεύση Ελευθερίας υπερασπίζεται τους εργαζόμενους όχι ως ομήρους σας, που τους ανανεώνεται βραχύβιες συμβάσεις, με παρατάσεις επί παρατάσεων και τους κρατάτε κάθε φορά με την αγωνία αν παραταθεί ή δεν παραταθεί ξανά». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη μεταχειρίζεται «τους εργαζομένους ως είλωτες ούτε ως παιχνιδάκια του» και ζήτησε τις μονιμοποιήσεις τους όπως και των εκπαιδευτικών, των ιατρών και του υγειονομικού προσωπικού και των εποχιακών πυροσβεστών.