Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Ιράκλι Γκαριμπασβίλι, και τον ομόλογό του της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της 3ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Πασινιάν, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αρμενικό λαό και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την Αρμενία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Η ενημέρωση για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 3η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της 3ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα, με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan, και τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Irakli Garibashvili.

Κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρμένιο ομόλογό του συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αρμενικό λαό και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την Αρμενία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Pashinyan να επισκεφθεί την Αθήνα.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Irakli Garibashvili, συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τιφλίδας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει, καθώς και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.