«Διαχρονικά στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν υπάρχει ομοφωνία στις προτάσεις του προέδρου, αυτό συμβαίνει και σε άλλα κόμματα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.

Εκτίμησε ότι αυτό δεν προμηνύει κάτι διασπαστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως κανείς από τους συναδέλφους βουλευτές δεν θα δράσει υπονομευτικά.

Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Παππάς: Ενδεχομένως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει λίγο αργότερα, για να είναι πετυχημένο

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Παππά

Για το μεγάλο ποσοστό βουλευτών της Κ.Ο. που δεν υπερψήφισε τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Π. ΠΑΠΠΑΣ: Στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και ιστορικά έχει καταγραφεί, δεν υπάρχει πάντα ομοφωνία στις αποφάσεις ούτε στις προτάσεις του προέδρου. Λειτουργεί δημοκρατικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκφράζει τις απόψεις της, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο ή το μη αναμενόμενο. Υπήρξαν κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων στο παρελθόν, θα θυμίσω το ΠΑΣΟΚ που υπήρχαν τρεις υποψήφιοι...

Π. ΠΑΠΠΑΣ: Στην παρούσα χρονική συγκυρία το θεωρώ φυσιολογικό και δεν θεωρώ ότι προμηνύει κάτι το αρνητικό ή κάτι το διασπαστικό για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το να υπάρχει μια ομάδα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που να έχει μια διαφορετική προσέγγιση για κάποιο πρόσωπο, ενδεχομένως που θα πρότεινε κάποιο άλλο πρόσωπο για ένα αξίωμα, δεν θεωρώ ότι σημαίνει και τίποτα για την πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν είναι σημαντικό το ότι συνειδητά τα μέλη αυτής της ομάδας αρνούνται θέσεις ευθύνης...

Π. ΠΑΠΠΑΣ: Απ’ ό,τι γνωρίζω, προτάσεις έγιναν σε όλους τους βουλευτές και έχω την αίσθηση ότι κάποιοι από τους τομεάρχες που θα ανακοινωθούν προσεχώς μπορεί να είναι και άνθρωποι που χθες ψήφισαν λευκό στην ψηφοφορία.

Για την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Π. ΠΑΠΠΑΣ: Το να υπάρχουν διαφορετικές φωνές εφόσον αυτές δρούνε θετικά στην όλη πορεία του κόμματος δεν απαγορεύεται από τη δημοκρατική διαδικασία. Δεν θεωρώ ότι κανένας από τους συναδέλφους μου βουλευτές θα δράσει υπονομευτικά. Το να έχει κάποιος μια διαφορετική άποψη την καταθέτει, έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχουν πλειοψηφίες, υπάρχουν μειοψηφίες και το κόμμα συνεχίζει να πορεύεται.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Πολάκης μπορεί να βοηθήσει την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ...

Π. ΠΑΠΠΑΣ: Είναι ένας ρόλος που του δόθηκε τώρα, οπότε πρέπει να κριθεί σε αυτόν τον ρόλο, η πορεία θα δείξει το πόσο αποτελεσματικός θα είναι. Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικός και πολύ ενωτικός.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Batman ήταν αριστερός...

Π. ΠΑΠΠΑΣ: Σαφώς ήταν αριστερός, τη στιγμή που θα μπορούσε να ζει μια άνετη ζωή, επέλεξε να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, αυτό είναι αριστερό.