Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για  τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος στην ενημέρωση του υπ. Εσωτερικών, έως τις 11:30 π.μ. από τα στοιχεία που έχει περίπου από το 75% των συνολικών εκλογικών τμημάτων η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν στο 14,15% πανελλαδικά και στο 12% στην Αττική. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika.gr, στις 21:30 θα έχουμε εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Διαβάστε ακόμα: Λιβάνιος: Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Εσωτερικών για τη γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τι είπαν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι πάνω από την κάλπη

To εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζουμε ανθρώπους που ασπάζονται το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα

Στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς ψήφισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο εκλογικό τμήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την ταυτότητά του μέσω του Gov Wallet στην εφορευτική επιτροπή και μπήκε στη συνέχεια πίσω από το παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα
ψ «Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους, ψηφίζουμε για περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις Περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμα μας για μία καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική. Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα και με το πρόσφατο νομοσχέδιο νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων. Από κει και πέρα, η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών. Και ως προς τον πολιτικό απολογισμό αυτής της κάλπης, θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ. Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».


Στέφανος Κασσελάκης: Η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα

Στο 2593 εκλογικό τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης. Στο εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς κα Παπάζογλου.

«Οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους» δήλωσε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα. Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν για ένα πιο δίκαιο κράτος», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Όπως είπε «άκουσα νωρίτερα τον πρωθυπουργό να λέει ότι σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες επιλέγουν τους τοπικούς άρχοντές τους. Νομίζω έχει έρθει η μέρα να αλλάξουμε την ορολογία. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους, ανθρώπους που έχουν προϋπηρεσία στην εργασία, στην κοινωνία , με καθαρά χέρια. Ανθρώπους που είνα ιεδώ να υπηρετήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα, χωρίς αλαζονεία και πάνω πάνω από όλα με διαφάνεια. Σήμερα καλώ τους Έλληνες και ειδικά τους νέους και τις νέες μας να έρθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα μικρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα από κακοδιαχείριση, από αμέλεια και πάνω από όλα από τη σπατάλη που χρεοκοπεί τη χώρα στο μακροπρόθεσμο. Το είδαμε και στη Θεσσαλία, το βλέπουμε σε όλη την αλυσίδα του μπλε κράτους. Σήμερα είναι η γιορτή της αυτοδιοίκησης, αλλά πάνω από όλα πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν για ένα πιο δίκαιο κράτος στην άμεση ζωή τους που είναι η αυτοδιοίκηση. Έχετε ακόμα χρόνο, πηγαίνετε και ψηφίστε».




Νίκος Ανδρουλάκης: Η Αυτοδιοίκηση να είναι ο νικητής

Το εκλογικό του δικαίωμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άσκησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στο 204ο Εκλογικό Τμήμα.

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά την αυτοδιοίκηση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. Η Αυτοδιοίκηση να είναι ο νικητής απόψε και όχι το μοντέλο Μητσοτάκη που επιθυμεί 13 Περιφερειάρχες να τον υπηρετούν. Θέλουμε απόψε να ηττηθεί. Αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια δίπλα στον πολίτη» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γ. Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


«Σήμερα ψηφίζουμε για Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια το ψηφοδέλτιο της «Λαικής Συσπείρωσης» για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη. Οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού. Γιατί ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων»,
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας»

Σε εκλογικό τμήμα του Βύρωνα, και συγκεκιρμένα στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, ψήφισε λίγο μετά τις 08:30 ο υπουψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής χρησιμοποίησε το διαβατήριό του ως αποδεικτικό έγγραφο. Ο υποψήφιος Νίκος Χαρδαλιάς ψήφισε πρώτα για τις περιφερειακές εκλογές και μετά για τις δημοτικές εκλογές, όπως φάνηκε από τους φακέλους που έριξε στην κάλπη.
]



Μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, που εξερχόμενος από το παραβάν ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, ήταν και η κόρη του. Αμέσως μετά δήλωσε πως «άργησε» να βγει από το παραβάν γιατί οι υποψήφιοι ήταν «πολλοί και άξιοι όλοι τους». 

«Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας στην Περιφέρεια Αττικής και στους 66 δήμους του λεκανοπεδίου. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό και θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας. Αφορά την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος, σημειώνοντας πως όλα θέλουν σκληρή δουλειά, ενώ υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό όλοι να έρθουν στις κάλπες».

«Ραντεβού σήμερα στις κάλπες και αύριο στις γειτονιές» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «οι πολίτες είναι η δύναμή μας. Σου δίνουν ευθύνη και σε κρίνουν για το αποτέλεσμα».

«Ό,τι βρήκα πρόχειρο, εκείνο πήρα εκείνη την ώρα» σχολίασε για την επιλογή να ψηφίσει με το διαβατήριο. Σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, απάντησε: «Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες, οι πολίτες είναι η δύναμή μας».

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα είναι στα χέρια σας

Σε εκλογικό τμήμα του Νέου Κόσμου ψήφισε λίγο πριν από τις 09:00 ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε «καλή δύναμη, καλά αποτελέσματα, ραντεβού την άλλη Κυριακή».

5992636_2
5992635

«Η Αθήνα είναι στα χέρια σας, αξιοποιήστε τη δύναμη που έχετε, ψηφίστε για την πόλη που θέλετε», συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης.

Γιάννης Σγουρός: Οι πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι

Το εκλογικό του δικαίωμα στο 2178ο εκλογικό τμήμα του ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης άσκησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
«Οι πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι. Η κυβέρνηση τους θεωρεί δεδομένους. 
Πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα αντίδρασης. Πρέπει να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους. Καλώ όλους τους πολίτες της Αττικής να έρθουν να ψηφίσουν. Η Αττική χρειάζεται καλύτερη τύχη», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».


Γιώργος Ιωακειμίδης: Γιορτή της αυτοδιοίκησης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, Γιώργος Ιωακειμίδης, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στου Ρέντη.

«Θα τα πούμε και την επόμενη Κυριακή» δήλωσε ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατά την προσέλευσή του στο εκλογικό κέντρο στον Αγ. Ι. Ρέντη.

Ακόμη, έκανε λόγο για γιορτή της αυτοδιοίκησης και κάλεσε τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος έχει διατελέσει επί 7 τετραετίας δήμαρχος στην περιοχή, έφτασε συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα 3 τους παιδιά, τα οποία επίσης ψήφισαν στο ίδιο τμήμα. «Εδώ είναι η γειτονιά μας και το σπίτι μας» ανέφερε.

Κώστας Μπακογιάννης: Η μέρα της Αθήνας, η μέρα της αυτοδιοίκησης

Το εκλογικό του δικαίωμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άσκησε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Σημειώνεται πως ο Κώστας Μπακογιάννης διεκδικεί δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

«Σήμερα είναι η μέρα της Αθήνας, η μέρα της αυτοδιοίκησης. Σας καλώ όλους και όλες να έλθετε στις κάλπες, όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε την Αθήνα ψηλά», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από όλη την οικογένειά του, τα παιδιά του και τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη.

5993120
5993112
5993108
5993105

Χάρης Δούκας: «Σήμερα η Αθήνα αλλάζει, οι πολίτες παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους»

Τo εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας είναι επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα Τώρα”. «Σήμερα η Αθήνα αλλάζει. Οι πολίτες παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Με ελπίδα και αισιοδοξία παλεύουν, όχι μόνο για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της πόλης τους». Και πρόσθεσε: «Αθήνα, η στιγμή είναι τώρα».

Γιάννης Μώραλης: Μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος, μίλησε με συγκεντρωμένο κόσμο πριν μπει στο εκλογικό κέντρο στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά και συγκεκριμένα στο 13ο Εκλογικό Διαμέρισμα 2ης Κοινότητας.

Συνοδευόμενος από τη μικρή του κόρη, μπήκε στο παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ στη σύντομη δήλωσή του ανέφερε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς ολοκληρώνεται και στον Πειραιά η εκλογική διαδικασία, μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας. Εύχομαι να αυξηθεί η συμμετοχή και θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει. Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι οι Πειραιώτες θα εμπιστευθούν τον Πειραιά Νικητή για μια τρίτη θητεία, αναγνωρίζοντας την εμφανή πρόοδο που έχει γίνει στην πόλη, αλλά και γιατί πιστεύω πως είμαστε η μόνη "δύναμη", η οποία μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα που είναι υπαρκτά ακόμα, όπως και σε κάθε μεγάλη πόλη».

Moralis3987922-004
Moralis3987929-003
Moralis3988041-006
Moralis3988042-005
Moralis3988044-001
Moralis3988045-002

 

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η σημερινή ψήφος είναι κρίσιμη για το μέλλον της πόλης μας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και διεκδικεί δεύτερη θητεία στο αξίωμα.



«Ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια δημιουργίας, με έργα, ανάπτυξη, πολλά βήματα μπροστά, αλλά και δυσκολίες. Στα επόμενα χρόνια, η Θεσσαλονίκη μας θα ολοκληρώσει σημαντικά έργα. Η σημερινή ψήφος είναι κρίσιμη για το μέλλον της πόλης μας. Σήμερα, λέμε ένα μεγάλο “ναι” στα έργα υποδομής, την οικονομική ανάπτυξη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συνέχεια, τη σταθερότητα. Δε γυρίζουμε πίσω, παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Συνεχίζουμε μαζί, τα καλύτερα είναι μπροστά μας», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.


Στέλιος Αγγελούσης: Οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο


Στο 34ο δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ψήφισε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, με τον συνδυασμό «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», Στέλιος Αγγελούδης.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα, ηλιόλουστη και αισιόδοξη. Αποφασίζουμε για το μέλλον της πόλης μας. Οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Σήμερα γυρίζουμε σελίδα. Μια σελίδα με την Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, μια ομάδα χωρίς κομματικά χρίσματα. Με την Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες μας, κλείνουμε οριστικά ένα κεφάλαιο αδράνειας και εγκατάλειψης» είπε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Όλοι μαζί ενωμένοι, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την εξέλιξη της κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος για την επανεκλογή του στη θέση αυτή, Απόστολος Τζιτζικώστας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Βραχιά Θεσσαλονίκης.

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του, τόνισε: "Όλοι μαζί ενωμένοι, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την εξέλιξη της κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από σχέδιο και έργα."