Χαμόγελα επικρατούν στη Χαριλάου Τρικούπη την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς στο ΠΑΣΟΚ λένε πως «το ταμείο είναι συν», εννοώντας πως είναι ικανοποιημένοι από την επίδοση των υποψηφιοτήτων-κλειδιά.

ΠΑΣΟΚ: Η δυναμική του στους τρεις μεγάλους δήμους

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στους τρεις μεγάλους δήμους το ΠΑΣΟΚ έδειξε τη δυναμική του.

Στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε υποστηριχτεί σταθερά από το... Κίνημα από το 2014, επανεκλέχτηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Ο Χάρης Δούκας έκανε την ανατροπή στην Αθήνα και -ως φαίνεται- περνά στον δεύτερο γύρο και ο Στέλιος Αγγελούδης, επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, περνά στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν να αναδειχτεί άτυπα δεύτερο κόμμα στα περιφερειακά συμβούλια. Εκτιμούν, επίσης, πως πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγούν δήμαρχοι, διευρύνοντας τις δυνάμεις του, που θα ασκούν διοίκηση στα δημοτικά συμβούλια.

Όπως είχε επισημάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, «αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, δίνουμε τη μάχη για να ηττηθεί το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης Μητσοτάκη, που απέτυχε παταγωδώς».

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τα πρώτα αποτελέσματα 

Περισσός

Στον Περισσό και το ΚΚΕ, επίσης, πανηγυρίζουν για την επικράτηση του Κώστα Πελετίδη, που πέρασε στον επόμενο γύρο των αυτοδιοικητικων εκλογών, θεωρώντας επιτυχία την άνοδο των ποσοστών του κόμματος σε πολλούς δήμους της χώρας.

Ο Δ. Κουτσούμπας, γγ του ΚΚΕ, χαιρέτησε «το υψηλό ποσοστό του δήμαρχου Πάτρας, με πάνω από 41%, παρά τον βρόμικο πόλεμο που δέχτηκε από τις άλλες δυνάμεις», όπως δήλωσε. «Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αρκετοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, θα δώσουν τη μάχη στον β΄ γύρο την επόμενη Κυριακή, όπως στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στη Νίκαια - Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στον Τύρναβο και αλλού. Ενώ σε αρκετούς άλλους δήμους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκέντρωσαν πολύ υψηλά, διψήφια ποσοστά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η εκτίμηση της Singular Logic για τις 13 Περιφέρειες και τους έξι μεγάλους δήμους της χώρας