«Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει επανεπιβεβαίωση εμπιστοσύνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, είναι κόλαφος για τον κύριο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ και σχετικά αδιάφορο για το ΠΑΣΟΚ», τονίζει, σε παρέμβασή του, ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς επίσης και για τις δηλώσεις του κ. Αχιλλέα Μπέου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον κύριο Κασσελάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως: «Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον εαυτό του σε ένα κάδρο επιλογών, το Σάββατο, με ανάρτησή του. Ο ίδιος πολιτικοποίησε τις εκλογές και μάλιστα, σε μια ημέρα που δεν θα έπρεπε, αφού η προεκλογική εκστρατεία είχε ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Το αποτέλεσμα είναι κόλαφος για τον ίδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Κασσελάκη δεν έχει υποψήφιο σε κανένα από τους μεγάλους δήμους. Στη Θεσσαλία μόνο υπάρχει η περίπτωση του κυρίου Κουρέτα, ο οποίος όμως είναι υποψήφιος υποστηριζόμενος από δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Η δυναμική που είχε ο κ. Κασσελάκης με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έφερε κάποιο αέρα σε αυτόν και δεν επιβεβαιώθηκε στις κάλπες».

Ο Στέλιος Πέτσας ερωτώμενος για το εάν είναι νωρίς να κριθεί ο κ. Κασσελάκης, ο κύριος Πέτσας απαντά με σαφήνεια: «Αν είχε πραγματικά δυναμική, αυτό θα φαινόταν και στις κάλπες».

Αναφερόμενος στο εάν αυτό το αποτέλεσμα συνιστά ήττα και για τον κύριο Τσίπρα, ο Στέλιος Πέτσας τοποθετείται, λέγοντας πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει ψάχνεται. Και αυτό που είδαμε χθες είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της αναδιάταξης της κεντροαριστεράς. Και αυτή η αναδιάταξη δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις ευρωεκλογές».

«Αν εμείς στη ΝΔ συνεχίζουμε στο στόχο που έχουμε θέσει», συνεχίζει ο  Στέλιος Πέτσας και σημειώνει: «Να κάνουμε δηλαδή καλύτερη τη ζωή των πολιτών, θα συνεχίσουμε να έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή η επιβεβαίωση και με το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο του ίδιου του πρωθυπουργού. Παρά τις πολύ μεγάλες κρίσεις που βιώνουμε στην Ελλάδα και διεθνώς, ο κόσμος εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναγνωρίζει τις προσπάθειές του.Και αυτό δεν είναι βέβαια λευκή επιταγή ή μηδενισμός στο κοντέρ, αλλά μια συνεχής προσπάθεια να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος, ο οποίος δήλωσε χθες ότι αγωνίζεται για τη διόρθωση των αστοχιών, και για ακόμη πιο αποφασιστικά θετικά βήματα».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στο εάν η έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης μπορεί να τροφοδοτήσει την κυβερνητική αλαζονεία, ο Στέλιος Πέτσας τονίζει ότι: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για κάθε εξουσία. Πρέπει λοιπόν να είμαστε κοντά στην κοινωνία και να παίρνουμε γρήγορα τα μηνύματά της και να προσαρμόζουμε τις πολιτικές και τις συμπεριφορές μας. Η αλαζονεία δεν διακατέχει όμως σε καμιά περίπτωση τον πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι μας να έχουμε χαμηλά τη μπάλα και υψηλά τις προσδοκίες.Ιδεολογικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετείται στο κέντρο και αυτό το ξέρουν και το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Παράλληλα, πρέπει να παρακολουθούμε τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς. Βιώνουμε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι απαραίτητα και του κυρίου Τσίπρα. Συνεπώς, δεν αποκλείω ρόλο για τον κ. Τσίπρα, αλλά και για όποιον θελήσει να αμφισβητήσει την υφιστάμενη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη και την ευρύτερη κεντροαριστερά».

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τονίζει πως «πρέπει να σοβαρευθεί ο πολιτικός κόσμος. Χρειάζεται αυξημένη σοβαρότητα, με δεδομένους τους πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ και με δεδομένες τις φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική κρίση. Δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε επιλογές life style. Ο κόσμος θέλει λύσεις και ασφάλεια. Τα προσφέρουν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτά τα μεγάλα προβλήματα είναι οι μόνοι αντίπαλοί μας».

Ολοκληρώνοντας, ο κύριος Πέτσας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του κ. Αχιλλέα Μπέου σε σχέση με όσα είπε για τον κ. Κασσελάκη.

«Δεν με εκφράζουν το στυλ και τα λεγόμενα του κ. Μπέου. Όμως, ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης συνοδεύεται διαρκώς από τον σύζυγό του και από τον πατέρα του και βάζει τις προσωπικές του επιλογές στο πολιτικό κάδρο. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν όσα είπε ο κ. Μπέος», καταλήγει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.