Περιφανής νίκη του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφηκε από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, με ποσοστό που ξεπέρασε το 46%. Η άνετη επικράτηση του κ. Χαρδαλιά έναντι των αντιπάλων του δικαιώνει την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει την υποψηφιότητά του, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Πατούλη.

Δεύτερος ήρθε με πολύ μεγάλη διαφορά ο υποψήφιος που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και επί επτά τετραετίες δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, με ποσοστό που μόλις ξεπερνά το 15%.

Η έκπληξη των εκλογών ήταν ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Πρωτούλης, που συγκέντρωσε ποσοστό 13,9%, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Σγουρό που συγκεντρώνει 13,2%.

Η συμμετοχή των κατοίκων της Αττικής στην ψηφοφορία κυμάνθηκε σε ποσοστό 45%, εξαιρετικά χαμηλό για την Περιφέρεια της χώρας που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και την ανεργία.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι του Νίκου Χαρδαλιά - Ονόματα ανά εκλογική περιφέρεια

Τα κρίσιμα θέματα στα χέρια του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

Στην εκλογή του Νίκου Χαρδαλιά οι πολίτες της Αττικής επενδύουν πολλές ελπίδες για μια άλλη πορεία, που θα οδηγήσει στην επίλυση των μεγάλων και επίδικων προβλημάτων, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και ο επανασχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης των δήμων όπου κατοικεί το 35% του πληθυσμού της χώρας.

Κρίσιμο θέμα είναι και η αποπεράτωση όλων των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που καρκινοβατούν χρόνια να παραδοθούν και δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων. Η εμπειρία που έχει ο κ. Χαρδαλιάς από τη θητεία του στο τιμόνι της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημειώνουν αυτοδιοικητικοί κύκλοι, θα τον βοηθήσει να δράσει γρήγορα και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των έργων στο Φαληρικό Δέλτα, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική προστασία της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Παλαιού Φαλήρου.

Η επιτυχημένη θητεία του στον Δήμο Βύρωνα και ο καθοριστικός ρόλος που έπαιξε για να συνεργαστούν οι δύο μεγάλες δημοτικές παρατάξεις με κεντροδεξιά αναφορά, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μίλτο Μπαντή, τον αναδεικνύουν κορυφαίο αυτοδιοικητικό παράγοντα της κυβερνώσας παράταξης, στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Χαρδαλιάς: Γυρνάω στην αυτοδιοίκηση και αισθάνομαι ότι έχω εμπειρία