Για τον πόλεμο στο Ισραήλ, το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε μιλώντας Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας και προστασίας του πληθυσμού του»

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είδαμε εικόνες να μπαίνουν ένοπλοι τρομοκράτες να αρπάζουν παιδάκια, γονείς, να βιάζουν γυναίκες και να περιφέρουν πτώματα άρα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι· το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας. Εγώ φρίττω που βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται εδώ πέρα -όπως ήταν χθες και στην πρεσβεία του Ισραήλ και δεν μιλάω για δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού να διεκδικεί αυτό που διεκδικεί- αλλά μετά από μια τέτοια μέρα που θα έπρεπε όλοι να είχανε συστολή στα εγκλήματα σε βάρος αμάχου πληθυσμού, να πηγαίνουν και να πανηγυρίζουν ή να διαμαρτύρονται έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, ή πολύ χειρότερα μέσα σε camp που φιλοξενούνται να πανηγυρίζουν για αυτά τα εγκλήματα».

«Θεωρώ ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας και προστασίας του πληθυσμού του, σίγουρα κανένας δεν θέλει την ένταση αλλά η ένταση αυτή προκλήθηκε όταν βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν και σκοτώθηκαν άμαχοι πολίτες του Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί να θεωρείται απριόρι ότι επειδή κάποιος είναι από την Παλαιστίνη είναι πρόσφυγας, γιατί κάποιοι που έρχονται και δηλώνουν πρόσφυγες όταν βρίσκονται εκεί διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να βλέπουμε συνολικά. Ο κ. Καιρίδης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα προσοχή όλο αυτό το κομμάτι είμαι σίγουρος ότι θα δει ότι όσοι είναι να πάρουν άσυλο να είναι πραγματικά άμαχοι που έχουν πρόβλημα και όχι εκεί μέσα να υποκρύπτονται άλλες καταστάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος μεταναστευτικού ρεύματος»

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξει μεταναστευτικό ρεύμα από την Παλαιστίνη, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε: «Και ο κ. Καιρίδης είπε ότι όταν έχει μια ένταση υπάρχει ένας κίνδυνος μεταναστευτικού ρεύματος και πρέπει να το προσέχουμε αλλά όταν βλέπουμε σκηνές από χώρους φιλοξενίας μεταναστών να πανηγυρίζουν άτομα για τη σφαγή αμάχων εκεί για εμένα θα πρέπει να γίνει ταυτοποίηση ποιοι πανηγύριζαν και προφανώς αυτοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της προστασίας του Διεθνούς Δικαίου γιατί οι ίδιοι δεν σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποσταθεροποίηση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Πρέπει να έχουμε μια προσοχή είναι κοντά στη γειτονιά μας η Μέση Ανατολή, συνδεόμαστε ενεργειακά και αντίστοιχα μπορεί να έχει ευρύτερη αποσταθεροποίηση στο κομμάτι το οικονομικό της ενέργειας αλλά αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε αυτή τη στιγμή μια τέτοια διεύρυνση που από μια ελεγχόμενη έστω και αρνητική κατάσταση που ειχαμε να πάμε σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση».

Πλεύρης για αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στα άτομα που προτείνει ο πρωθυπουργός και η κυβερνηση

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι βγαίνει ένα πολιτικό μήνυμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε: «Οι αυτοδιοικητικές είναι μια ενδιάμεση κατάσταση, οπωσδήποτε υπάρχει και το πολιτικό μήνυμα δηλαδή το γεγονός ότι όλοι όσοι έχουν προταθεί από τη ΝΔ βρίσκονται στο δεύτερο γύρο ή έχουν πάρει τις περιφέρειες, και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση διεκδικεί μόνο στη Θεσσαλία καθώς και τις άλλες περιφέρειες είναι αντάρτης της ΝΔ έχει ένα πολιτικό μήνυμα αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το βλέπουμε με μια χρηστική προσέγγιση. Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι ακόμα και σήμερα οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη προς τα άτομα που προτείνει ο Πρωθυπουργός και η κυβερνηση αυτό όμως δεν σημαίνει αντίστοιχα ότι οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να λογίζονται αποκλειστικά και μόνο ως ψηφοφόροι της ΝΔ. Δείχνει μια καλή διείσδυση που έχει το κόμμα της ΝΔ σε όλη την κοινωνία και για αυτο το λόγο εμείς περιοριστήκαμε στις περιφερειακές εκλογές και σε τρεις δήμους».

«Η δήλωση του κ. Μπέου είναι απαράδεκτη»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπέου, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε: «Η δήλωση του κ.Μπέου είναι απαράδεκτη, στοχοποιεί συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, ξεπερνάει την έκφραση λόγου και πηγαίνει σε θέματα τα οποία ελέγχονται και από τη Δικαιοσύνη και υπό αυτή την έννοια όχι απλά δεν εκφράζει αλλά καταδικάζεται πλήρως από τη ΝΔ».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για μεθόδευση της κυβέρνησης για αλλαγή μελών στην ΑΔΑΕ, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει σε τι ρυθμούς θα κινείται η Δικαιοσύνη. Η συγκεκριμένη Αρχή για πάνω από ένα χρόνο έχει λήξει η θητεία της άρα η λογική είναι ότι τώρα που έγινε η νέα Βουλή θα έπρεπε να υπάρξει νέα σύνθεση της αρχής. Πρώτα η Βουλή, μια εβδομάδα πριν ανακοίνωσε ότι θα πάει να διερευνήσει τα 3/5 προκειμένου να γίνει η νέα σύνθεση και μετά ο πρόεδρος της Αρχής έθεσε θέμα ημερησίας διάταξης άρα το παιχνίδι των μεθοδεύσεων δεν αφορά την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όπως ορίζει το σύνταγμα βρήκε τις πλειοψηφίες για να έχει νέα Αρχή και ποιος μας λεει ότι η νέα αυτή Αρχή δεν θα συνεχίσει τη διαδικασία έρευνας. Γιατί η προηγούμενη μόνο σύνθεσης έχει τεκμήριο αμεροληψίας και η προηγούμενη σύνθεση με 3/5 Βουλής βγήκε».