«Χαίρομαι πάρα πολύ που θα γίνει το debate». Αυτό σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης για την αποψινή τηλεμαχία στην ΕΡΤ, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στον Χάρη Δούκα, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και ενόψει του debate, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι η αποχή στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή τον προβληματίζει, ενώ έκανε λόγο για «παράσημο» όσον αφορά τη στήριξη από γειτονιές που βρίσκονται σε αφάνεια, όπως ο ίδιος είπε.

Αναφορικά με τη σύμπλευση Ζαχαριάδη - Δούκα, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε πως «δεν αφορά την Αθήνα».

Απόψε το debate των δύο υποψηφίων στις 21:15 

Σημειώνεται πως απόψε στις 21:15 οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, θα «ανοίξουν τα χαρτιά τους» στο debate που θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενόψει του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, το debate θα μεταδοθεί από το ΕΡΤ News και την ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤ News, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Προβατάς.

Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν χθες κατά τη συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  • Υποδομές/Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30’’ η καθεμία. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Οι δύο υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν έως τρεις ερωτήσεις μεταξύ τους.

Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμία, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.